Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Etiopia antrenează militari din Uniunea Africană pentru a lupta împotriva islamiştilor

militari soldati

Militari din cadrul Misiunii Uniunii Africane din Somalia (AMISOM) s-au reunit luni în capitala Etiopiei, Addis Abeba, pentru exerciţii în scopul contracarării ameninţării provenite din partea grupării islamiste radicale Al-Shabaab, relatează agenţia DPA.

Operaţiunea, intitulată ''Justified Accord Exercise 2017'', prima de acest fel ce are loc în Etiopia, este organizată împreună de către forţe armate americane şi etiopiene, au indicat surse din armata SUA.

Citește și: Un milion de euro, bani dispăruţi de pe şantierul celei mai mari închisori din Europa

Militari ai AMISOM din Djibouti, Kenya, Uganda şi Etiopia, precum şi soldaţi somalezi participă la acţiunea de instruire facilitată de către SUA, Olanda, Marea Britanie, Uniunea Africană (UA) şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

''Circa 100 de participanţi din opt ţări în total s-au reunit aici în scopul instaurării şi menţinerii păcii în regiunea Africii de Est'', a declarat generalul de brigadă Jon A. Jensen, adjunctul comandantului Armatei SUA în Africa. ''Vom sta aici o săptămână pentru a examina un scenariu specific. Scenariul nostru specific din această săptămână este misiunea Uniunii Africane în Somalia'', a adăugat el, conform Agerpres.

Potrivit unor oficiali militari, acţiunea de instruire are drept scop o eventuală încetare a misiunii militare a AMISOM şi predarea responsabilităţii de combatere a grupării Al-Shabaab doar Somaliei.

AMISOM are circa 22.000 de militari în ţara din Cornul Africii, pentru a ajuta guvernul somalez să lupte împotriva grupării Al-Shabaab, care militează de un deceniu pentru un stat fundamentalist, în confruntări pierzându-şi viaţa mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.