Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt gata de colaborare cu Rusia, dar AVERTIZEAZĂ: 'Vom apăra și interesele aliaților'

rusia sua

Statele Unite sunt dispuse să coopereze cu Rusia dacă această cooperare 'serveşte' intereselor americane, a declarat joi secretarul american de stat, Rex Tillerson, după prima sa întrevedere cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, pe care acesta din urmă a caracterizat-o drept 'pragmatică', transmit agenţiile AFP şi Reuters.

'Statele Unite vor avea în vedere să coopereze cu Rusia atunci când vom găsi domeniile de cooperare practică ce vor servi interesele poporului american', a indicat Tillerson în faţa presei după întâlnirea care avut loc în marja reuniunii G20 ce se desfăşoară la Bonn (Germania). 'Atunci când nu vom fi de acord, Statele Unite îşi vor apăra interesele şi valorile lor, precum şi pe cele ale aliaţilor', a completat şeful diplomaţiei americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Aflat în prima sa deplasare externă după ce a fost numit secretar de stat, Rex Tillerson a cerut de asemenea Moscovei 'să respecte acordurile de la Minsk şi să contribuie la dezescaladarea violenţelor în Ucraina'.

El a mai spus că a avut o discuţie productivă cu Lavrov şi au abordat o serie de chestiuni, dar nu a oferit detalii şi nici nu a răspuns la întrebări.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Ministrul rus de externe a apreciat la rândul său că Rusia şi SUA trebuie să se pună de acord atunci când interesele lor coincid. El a calificat întrevederea avută cu Tillerson drept 'pragmatică' şi a comparat-o cu o discuţie 'de afaceri'.

Cât despre sancţiunile impuse ţării sale, Lavrov a spus că această problemă nu a fost abordată acum, printre temele evocate el menţionând conflictele din Ucraina, Siria şi Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.