Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în stare de ȘOC: Anunțul făcut de SERVICIILE SECRETE despre Vladimir Putin și Donald Trump

whatdoesitmean.com
trump putin

Preşedintele "Putin şi guvernul rus au căutat" să favorizeze alegerea lui Donald Trump şi să discrediteze campania electorală a lui Hillary Clinton, afirmă serviciile de informaţii americane, într-un raport publicat vineri, transmite AFP.

"Putin şi guvernul rus au dezvoltat o preferinţă clară pentru preşedintele ales Donald Trump", afirmă raportul, făcut public într-o variantă fără conţinutul său clasificat.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Moscova "va aplica lecţiile învăţate" în această campanie pentru a influenţa alegerile în alte ţări, inclusiv aliaţi ai SUA, avertizează de asemenea raportul.

Concluziile se bazează pe informaţii culese de FBI, CIA şi NSA, iar raportul a fost difuzat pe site-ul Direcţiei Naţionale de Informaţii (DNI), care supervizează marile agenţii americane de informaţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Barack Obama, care ceruse redactarea acestui document de sinteză, a fost informat joi asupra conţinutului său.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat vineri că pirateria nu a afectat rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, în care el a învins-o pe Hillary Clinton, deşi Washingtonul a acuzat public Moscova de încercare a influenţării scrutinului, transmite AFP.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

"Deşi Rusia, China, alte state, grupuri şi indivizi din exterior încearcă în permanenţă să penetreze infrastructura cibernetică a instituţiilor noastre guvernamentale, companiilor şi organizaţiilor, inclusiv Comitetul Naţional Democrat, nu a existat absolut niciun impact asupra rezultatului alegerilor (...), a arătat Trump, într-un comunicat emis la finalul unei întâlniri cu şefii serviciilor de informaţii americane, la New York.

Pe de altă parte, raportul făcut public vineri precizează, în ceea ce priveşte "campania de influenţă" a Moscovei, că aceasta se înscrie în cadrul unei "strategii de comunicare" ce se inspiră din metode sovietice utilizând în special "operaţiunile clandestine, media de stat, terţe părţi şi utilizatori plătiţi din reţele sociale, sau troli".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.