Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt scoase din joc, după mutarea BRUTALĂ a lui Donald Trump: Cum s-au înțeles liderii din Asia-Pacific fără americani

Donald Trump

Ministrul canadian al comerţului, François-Philippe Champagne, a salutat sâmbătă "mari progrese" realizate pentru a relansa un vast acord de liber schimb Asia-Pacific (TPP) care era ameninţat după ieşirea brutală a Statelor Unite din acord anunţată de Donald Trump, relatează AFP.

Într-un mesaj pe Twitter publicat sâmbătă dimineaţă, François-Philippe Champagne a declarat că guvernul său a acceptat "un cadru pentru un nou parteneriat trans-Pacific complet şi progresist" după mai multe zile de negocieri aprinse între cele 11 ţări în cauză, reunite la Danang în Vietnam, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foarte interesant! Cine este cel mai bine plătit angajat din România și ce funcție are acesta

Delegaţia Canadei a precizat într-un comunicat că, totuşi, "rămân în suspans un anumite număr de probleme".

Acest progres în crearea unui TPP cu 11 ţări a intervenit la o zi după discursul preşedintelui american, Donald Trump, care a subliniat că America nu va mai semna "mari acorduri care o leagă de mâini şi o obligă să renunţe la suveranitatea sa".

Citește și: Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Văzut ca o contrapondere la influenţa tot mai mare a Chinei, acest tratat a fost semnat în 2015, după aspre negocieri, de 12 ţări din zona Asia-Pacific reprezentând 40% din economia mondială.

Şefii de stat ai ţărilor din Asia-Pacific (APEC) sunt reuniţi cu începere de vineri pentru un summit de două zile la Danang, oraş de coastă din centrul Vietnamului.

Citește și: Inedit! Cine sunt marii câștigători, după revoluția fiscală și cine va fi afectat de scăderea impozitului pe venit

APEC, ale cărei 21 de state reunesc 40% din economia mondială, numără diverse ţări ca Rusia, Peru sau Papua Noua Guinee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.