Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia nu se aşteaptă la un mare aflux de solicitanţi de azil în acest an

https://pixabay.com
Suedia

Autorităţile suedeze nu se aşteaptă la un mare aflux de solicitanţi de azil în acest an, în contextul unor controale mai stricte la graniţă introduse de Uniunea Europeană şi de ţări europene în mod individual, relatează DPA. Agenţia suedeză pentru Migraţie (SMA) a anunţat miercuri că are în vedere 34.700 de cereri de azil în 2017, printre care 2.400 de minori neînsoţiţi. În acest total sunt incluşi şi 3.700 de solicitanţi de azil care urmau sa fie relocaţi din Italia şi Grecia.

De la începutul anului 2016, numărul solicitanţilor de azil în Suedia s-a menţinut 'stabil', a menţionat SMA, care a atribuit această evoluţie acordului încheiat anul trecut de UE şi Turcia, care a dus la scăderea numărului de solicitanţi de azil sosiţi în Grecia, conform Agerpres.

Alţi factori au fost închiderea aşa-numitei 'rute balcanice' folosite de migranţi pentru a ajunge în Europa Occidentală şi controalele la frontieră introduse de Suedia şi alte state membre ale UE. În 2016, SMA a înregistrat 28.939 de cereri de azil, în scădere masivă faţă de 2015 când Suedia a primit 163.000 de cereri de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.