Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia redeschide ancheta în cazul asasinării premierului Olof Palme

Procurorul Krister Petersson va prelua, în luna februarie a anului viitor, ancheta în cazul asasinării în 1986 a premierului suedez Olof Palme, acest caz fiind încă învăluit în mister după trei decenii în pofida a numeroase piste, relatează miercuri publicaţia thelocal.se.

Palme a fost împuşcat în plină stradă la Stockholm după ce ieşise de la cinematograf cu soţia sa, un asasinat care a provocat valuri de şoc în întreaga Suedie.

Atac cibernetic în Marea Britanie de pe un site de matrimoniale

Atacatorul a fugit cu arma crimei, lăsându-l pe carismaticul premier social-democrat Olof Palme într-o baltă de sânge, pe trotuar. În pofida faptului că peste 10.000 de persoane au fost interogate şi 134 au revendicat asasinatul, cazul nu a fost soluţionat niciodată.

Cu o carieră de peste 20 de ani, procurorul-şef Kritser Petersson s-a ocupat în general de cazuri legate de crimă organizată. Unul dintre cazuri se referă la asasinarea, în 2003, a ministrului de externe suedez de la acea vreme, Anna Lindh, care a fost înjunghiată mortal într-un magazin de către un bărbat cu probleme psihice.

Citeşte şi: Londra respinge speculaţiile şi dă asigurări în ceea ce priveşte Brexit-ul

'Mă simt onorat şi accept această misiune cu mult entuziasm. Este o sarcină interesantă şi importantă', a subliniat Petersson.

În afară de cazul Lindh, Krister Petersson s-a ocupat şi de cazul lui John Ausonius, care a împuşcat 11 imigranţi în anii '90. Unul dintre imigranţii respectivi a murit, iar Ausonius a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1994, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.