Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sume uriașe cheltuite de cluburile din Premier League pentru transferuri

agerpres
Premier League

Echipele de fotbal din Premier League, prima liga engleza, au cheltuit 1,37 miliarde de euro pentru transferurile efectuate la începutul acestui sezon, suma care reprezinta un nou record, potrivit Mediafax.

Miercuri, în ultima zi de transferuri, Premier League a înregistrat achizitii în valoare de peste 182 de milioane de euro. 13 echipe si-au depasit recordurile personale privind sumele de transfer platite.

Recordul înregistrat anul trecut de catre cluburile din Premier League se ridica la putin peste un miliard de euro. În acest sezon, cele 20 de cluburi din prima liga din Anglia au beneficiat de un contract pentru drepturile TV în valoare de 6 miliarde de euro, cu aproape 2,4 miliarde de euro mai mare decât întelegerea pentru perioada 2013-2016.

Cu zece ani în urma, cluburile din Premier League cheltuiau aproape 400 de milioane de euro, iar în sezonul 2012-2013 suma se ridica la 700 de milioane de euro, potrivit BBC.

În 2016, suma medie folosita de o echipa din Anglia pentru aducerea de jucatori este de aproximativ 70 de milioane de euro. Cele patru formatii care joaca în acest an în Liga Campionilor - Arsenal, Leicester City, Manchester City si Tottenham Hotspur - au cheltuit pe jucatori noi peste 450 de milioane de euro, o treime din suma totala înregistrata de Premier League.

Manchester United a înregistrat un record mondial în transferuri, dupa aducerea francezului Paul Pogba de la Juventus pentru aproximativ 105 milioane de euro. Topul celor mai scumpe zece achizitii este completat de catre John Stones (de la Everton la Manchester City, pentru 56 de milioane de euro), Leroy Sane (de la Schalke 04 la Manchester City, pentru aproximativ 43 de milioane de euro), Granit Xhaka (de la Borussia Monchengladbach la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro), Shkodran Mustafi (de la Valencia la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro), David Luiz (de la PSG la Chelsea, 40 de milioane de euro), Sadio Mane (de la Southampton la Liverpool, 40 de milioane de euro), Michy Batshuayi (de la Marseille la Chelsea, 39 de milioane de euro), Moussa Sissoko (de la Newcastle la Tottenham, 35 de milioane de euro), N'golo Kante (de la Leicester la Chelsea, 35 de milioane de euro).

Championship, a doua liga din Anglia, a înregistrat de asemenea un record privind sumele platite pentru jucatori, 253 de milioane de euro, mai mult decât dublu fata de sezonul precedent. În plus, Championship este a cincea liga din Europa în privinta cheltuielilor cu transferurile, depasind Ligue 1, prima liga franceza (cu 195 de milioane de euro).

Dupa Premier League, pe locul doi în privinta cheltuielilor pentru transferuri este Serie A din Italia (697 de milioane de euro), urmata de Bundesliga din Germania (543 de milioane de euro) si La Liga din Spania (472 de milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.