Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumele uriase castigate de baietii destepti din retrocedari. ANAF, raspuns revoltator

retrocedari

Seful ANRP George Baesu a realizat o evidenta a despagubirilor acordate de institutia pe care o conduce. Miliarde de lei au ajuns la samsari imobiliari, la baietii destepti ai retrocedarilor in timp ce oamenii obisnuiti au fost lasati pe drumuri, se lupta ani la rand in instanta sa isi castige drepturile sau sunt uitati pe liste de asteptare pentru a fi despagubiti.

"Vorbim de valori recunoscute până în 2011. Vorbim de suma 13,4 miliarde lei. (...) După 2013 când s-a schimbat cadrul legislativ, am acordat despăgubiri de 1,5 miliarde de lei şi am emis titluri de compensare în puncte de 750 de milioane de lei", a explicat Baesu la Antena 3.

Baesu a explicat ca o lista a cestor samsari imobiliari a fost trimisa ANAF-ului de catre ANRP, cu solicitarea ca acestia sa fie verificati si in speranta ca macar castigurile pe care le-au obtinut sa fie taxate corespunzator. Raspunsul ANAF este halucinant:

"Am constatat ca in unele cazuri fata de datele si documentele trimise contribuabilii recunosc ca au mai efectuat operatiuni de cumparare / vanzare de drepturi de despagubire insa nu-si mai aduc aminte de la cine sau catre cine si nu mai gasesc documentele pentru a le prezenta organelor de inspectie fiscala", se arata intr-un document prezentat de Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.