Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Cine vor fi cei doi noi membri ai Guvernului Sorin Grindeanu/ SURSE

exclusiv

Până la această oră s-au vehiculat o mulțime de nume pentru cele două ministere fără titular. PSD însă a venit cu două surprize - un greu al partidului la IMM_uri și un specialist recunoscut la Justiție.

Vezi și: România TV îşi pierde una dintre vedete: 'Închei acest capitol'

Citeşte şi: Jandarmul rănit în Piaţa Victoriei, MUTILAT pe viaţă: 'A rămas cu o GRAVĂ sechelă'

Mâine la ora 12.00 social-democrații se vor reuni în ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx al PSD) pentru a decide cine vor fi noii miniștri din Cabinetului condus de Sorin Grindeanu. Propunerile vor fi făcute de premier și apoi supuse votului și de decizie vor fi anunțați și partenerii de la ALDE.

În acest moment sunt vacante și deci conduse interimar Ministrul Justiției și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Potrivit unor surse politice cele două propuneri ale premierului Sorin Grindeanu vor fi:

- la Ministerul Justiției va fi propus Tudorel Toader, rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (fost judecător al Curții Constituționale la propunerea PNL)

- la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va fi propusă Rovana Plumb, deputat PSD (fost ministru al Muncii în Guvernul Ponta II și III și fost ministru al Mediului tot în Guvernul Ponta I).

Propunerile vor fi înaintate după votul politic de premierul Sorin Grindeanu spre președintele Klaus Iohannis. Președintele poate refuza motivat ambele sau una din propuneri. La a II-a propunere a Coaliției pentru același portofoliu președintele nu se mai poate opune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.