Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de PROPORȚII: Barack Obama revine în arena politică

KBTX.com
obama si trump

Barack Obama a revenit în efervescenţa reuniunilor de campanie electorală, denunţând evoluţia recentă a politicii americane, dar fără menţioneze numele succesorului său Donald Trump, relatează AFP, conform news.ro.

Discret de când a plecat de la Casa Albă, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite a arătat joi că şi-a păstrat întreaga putere de seducţie în rândul avtiviştilor democraţi.

Aceştia au scandat din nou ”Yes we can” (”Da, putem”), sloganul care l-a propulsat în 2008 la victorie pe tânărul senator democrat de culoare din Chicago.

Peste 6.000 de activişti au făcut coadă la Richmond, în statul Virginia, pentru a-l vedea pe Obama, în vârstă de 56 de ani, venit să-l susţină pe candidatul democrat local la postul de guvernator, Ralph Northam.

Tudose, vizită inopinată pe Lugoj-Deva. Premierul face inspecţie pe autostradă - FOTO

Numeroşi tineri şi mulţi afroamericani s-au aflat în public. Unii purtau tricouri cu efigia ”eroului” lor, care nu mai poate candida la preşedinţie după ce a deţinut două mandate.

”Avem nevoie să apară un nou Martin Luther King şi eu cred că fostul preşedinte Obama poate să fie acest lider”, a declarat pentru AFP Nancy Atkins, o afroamericană din mulţime.

SURSE - Se trage din toate pozițiile în războiul dintre Dragnea și Tudose: confruntarea cu iz decisiv

Ovaţionat îndelung, purtând un costum dar nu şi cravată, Barack Obama i-a îndemnat pe alegătorii din Virginia să voteze pentru ca ”să transmită un mesaj răsunător în toată această ţară frumoasă şi în lume”.

”Dacă pentru a câştiga o campanie trebuie să împarţi populaţia, atunci nu vei fi capabil să guvernezi”, a lansat el, într-o aluzie voalată la Donald Trump.

”Valoarea noast

Fostul preşedinte democrat a evocat recentele evenimente tragice de la Charlottesville, un oraş din Virginia care a fost teatrul unei violente manifestaţii a activiştilor extremei drepte, adunaţi în jurul unui monument confederat.ră este cea mai mare nu atunci când înjosim oamenii, ci când încercăm să ridicăm toată lumea împreună”, a spus Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.