Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de PROPORŢII pentru Helmuth Duckadam. Ce i se pregăteşte fostului portar al Naţionalei

adevarul.ro
Helmuth Duckadam

Titlul de cetățean de onoare al Capitalei urmează să îi fie acordat lui Helmuth Duckadam, în semn de recunoaștere pentru promovarea și susținerea sportului românesc, prevede un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de miercuri a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, reliefează faptul că Helmuth Duckadam, fost portar de fotbal al României, a fost supranumit "Eroul de la Sevilla". Palmaresul său este compus din două titluri naționale, o Cupă a României și o Cupă a Campionilor Europeni.

Vezi și: Baronii PSD au bătut cu pumnul în masă: Vrem legile Justiției gata anul acesta! Jocul politic total al sfârșitului de an (surse)

"Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București, care a câștigat meciul cu 2-0. (...) Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor", arată documentul.

Totodată, pe 25 martie 2008 Duckadam a fost decorat de către președintele României cu ordinul Meritul Sportiv, pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în 1986, scrie AGERPRES.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează alte trei proiecte care prevăd conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București lui Dorin Petruț — colonel în retragere, Daniel Porumb — plutonier major în retragere și Eugen Valentin Pătru — caporal.

"Colonelul în retragere Dorin Petruț este eroul care, în timpul participării la acțiuni militare în Irak — NATO Training Mission, în data de 11 septembrie 2007, într-un atac indirect al insurgenților cu proiectile reactive nedirijate asupra Victoriy Base Complex Bagdad, a salvat viața colegului său, un colonel britanic, protejându-l cu propriul corp, cu prețul unor răni grave, fiind în pericol să-și piardă un picior", prevede expunerea de motive.

Vezi și: Au apărut primele imagini: Cum arată Serena Williams în rochie de mireasă (FOTO)

Dorin Petruț face parte din grupul Invictus, este legitimat la Clubul Sportiv al Armatei și a fost inițiatorul alcătuirii unei echipe de tir cu arcul. A obținut locul I și medalie de aur la Jocurile Paralimpice Invictus-Toronto 2017, la proba de tir cu arc compound, având și calitatea de strateg și armurier al echipei.

Daniel Porumb, în anul 2007, când se afla în misiune în Irak cu batalionul 495 Infanterie București, în timpul unei misiuni de patrulare a fost implicat într-un incident în urma căruia a fost rănit, împreună cu alți trei militari. Diagnosticul pus ulterior a fost traumatism vertebro-medular cervical, luxație C5-C6, tetraplegie. Militarul a fost încadrat în gradul I de invaliditate și trecut în retragere în anul 2007.

Caporalul Eugen Valentin Pătru, în timpul participării la o misiune de patrulare în provincia Zabul, Afganistan, pe 30 martie 2014, a fost rănit în urma unui atac sinucigaș cu un autovehicul capcană, încărcat cu exploziv. A fost diagnostic cu traumatism la nivelul ambelor gambe, cu desprinderea țesutului muscular, multiple leziuni produse de schije, timpan drept perforat—cicatrizat și cu tulburări de vedere post-traumatice. Militarul a fost încadrat în gradul II de invaliditate, dar a decis să continue cariera militară și a cerut să fie menținut în activitate în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.