Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriza din pivniță: DNA a găsit o condică a șpăgilor pentru PSD

DNA

Știrile despre perchezițiile DNA apar aproape zilnic, dar rar aflăm ce anume descoperă procurorii. Detaliile inedite ies la iveală doar după trimiterea dosarelor în judecată, aşa cum este cazul şi în dosarul care-i vizează pe Mircea Govor şi Valer Marian, liderii PSD Satu Mare la data faptelor investigate.

La percheziţiile la domiciliul lui Mircea Ardelean, fostul şef al Fiscului din Satu Mare, procurorii DNA au avut parte de o surpriză. În pivniţa casei, într-un seif cu cifru, Ardelean avea un carneţel albastru, în care şi-a notat, cu meticolozitate, tot ce i-a dat lui Mircea Govor, persoanelor cu anumite funcţii de conducere din PSD Satu Mare sau partidului care l-a propulsat la conducerea unei instituţii deconcentrate extrem de importante, în perioada 23 noiembrie 2012 – 4 noiembrie 2014, scrie adevarul.ro.

Vezi şi: Lotul 500 va sufoca DNA. Marfă proaspătă din zona mafiei cu fonduri europene

Astfel, la pagina 19 (faţă+verso), apar sume substanţiale de bani pe care suspectul le-ar fi dat lui „Mircea” (se referă la Mircea Govor- potrivit DNA) în perioada decembrie 2012 - martie 2013 (în total, aproximativ 28.000 lei), lui „Valer” suma de 1.100 lei (se referă la Valer Marian, fostul preşedinte al PSD Satu Mare - potrivit DNA), lui Dumitru Fărcaş suma de 2.500 lei, 2.800 lei constituie „sponsorizare”, 1.000 lei „Manuela” (se referă la Manuela Rogoz, persoană cu funcţie de conducere în cadrul PSD Satu Mare, fiind şi consilieră a lui Mircea Govor în cadrul CJ Satu Mare), urmând ca acei bani să fie folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de mâncare pentru deplasarea de la Constanţa, unde în acea perioadă s-a desfăşurat Şcoala de Vară a TSD (Tineretul Social Democrat).

La diferite date din anul 2014 apar sume de 10.000 lei, 2.500 lei, 2800 lei, 5.000 lei etc., cu privire la care nu sunt indicate persoane, potrivit DNA există indicii că acele sume de bani au fost date de Mircea Ardelean fie unor persoane cu funcţii de conducere în partid, fie pentru finanţarea partidului din care face parte, ca şi „recompensă” a faptului că a fost sprijinit pe linie politică de Mircea Govor pentru accederea şi menţinerea pe postul de conducere în cadrul AJFP Satu Mare.

Mircea Ardelean este trimis în judecată în două dosare de corupţie, iar în cazul naşului său, Mircea Govor, el a avut calitatea de martor.

Vezi AICI detaliile din dosarul care îi vizează pe Mircea Govor şi Valer Marian!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.