Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză imensă pregătită de PSD: Cine i-ar putea lua locul lui Dacian Cioloş după alegeri

surpriza

PSD spune că nu va avansa niciun nume de premier până când nu vor câştiga alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar surse politice spun că social democraţii au deja o variantă. Potrivit celor de la Antena 3, care citează stireazilei.com spun că ambasadorul României în SUA, George Maior se pregăteşte pentru a-i lua locul lui Dacian Cioloş la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Panică în Marea Britanie din cauza migranţilor: Ce vrea să facă UKIP împotriva românilor

Maior este singurul diplomat român care iese la rampa cu un mesaj scurt, nesolicitat, referitor la cererea ministrului ungar de externe, Peter Szijiarto, legată de Ziua Națională. Szijiarto e cerut ca niciun diplomat din misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivitățile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie. Mesajul lui George Maior, dat la două zile după sărbătoarea națională, a luat prin surprindere spațiul public. Sunt voci care spun că Maior își pregătește, de fapt, terenul pentru preluarea șefiei guvernului după alegerile din 11 decembrie, când este de așteptat ca PSD să câștige detașat.

Citeşte şi: Un deputat PSD, condamnat definitiv în plină campanie electorală

Mai mult, Maior se va întâlni la New York, în data de 17 decembrie, cu vicepremierul Vasile Dîncu. Întâlnirea vine în contextul unei gale anuale care reunește cei mai de succes oameni de afaceri români din zona metropoliei americane și organizată de Camera de Comerț Româno-Americană din New York (RACC).

Citeşte şi: Doliu în lumea întreagă: A murit o LEGENDĂ a lumii sportului

La sfârșitul lunii august, Maior respingea categoric că ar fi interesat de postul de premier după scrutinul din decembrie: “Nici nu m-a interesat vreodată această postură. Sunt ambasadorul României la Washington. O astfel de discuție este închisă”, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.