Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA lui Tăriceanu: Ce spune despre varianta Dragnea - premier

tariceanu dragnea

Conducerea ALDE a decis, în urmă cu două săptămâni, în unanimitate, să îl susţină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare din decembrie. Însă Tăriceanu revine şi afirmă că Liviu Dragnea ar putea fi susţinut de PSD şi ALDE pentru funcţia de prim-ministru, deşi există o lege care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai guvernului.

Vezi şi: Avocatul lui Dan Şova şi a lui Ovidiu Tender a fost ÎMPUŞCAT

„În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că odată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit news.ro.

Vezi şi: Vasile Dîncu pune diagnosticul clasei politice: 'Aceste alegeri vor arăta...'

Copreşedintele ALDE  a adăugat că, din punct de vedere constituţional, liderul PSD Liviu Dragnea poate fi desemnat pentru funcţia de prim-ministru.

„Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situaţii pe care o ştim cu toţii. Există perspectiva constituţională, care e foarte clară: nu există interdicţii suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm şi o să vedem care este soluţia pe care o vedem”, a adăugat Tăriceanu, întrebat de un jurnalist dacă au în vedere modificarea legii privind funcţionarea Guvernului, pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, să poată fi membru al Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.