Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Pe cine a ales Senatul, prin vot secret, să reprezinte societatea civilă în CSM

csm

Plenul Senatului i-a ales luni, prin vot secret cu buletine, pe Victor Alistar şi pe Romeu Chelariu ca membri în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile.

Victor Alistar a primit 78 de voturi pentru şi 43 împotrivă, iar Romeu Chelariu - 85 de voturi pentru şi 36 împotrivă, scrie agerpres.ro. Victor Alistar, o prezență frecventă în emisiunile Antena 3, a fost propus pentru funcţia de membru al CSM de Transparency International România şi a fost susţinut de Asociaţia Magistraţilor din România. Romeu Chelariu a fost propus şi susţinut pentru CSM de Fundaţia "Camera de Arbitraj şi Mediere".

Citește și: Noroc de milioane! Cine este politicianul român care a câștigat la Loto 2,6 milioane euro

Din cei 12 candidaţi înscrişi, care au îndeplinit condiţiile legale şi au fost votaţi de plenul Senatului, doar Alistar şi Chelariu au întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Cei 12 candidaţi au fost: Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Romeu Chelariu, Florin Negoiţă, Virgil Melnic, Radu Cornel Andreica, Elena Iulia Ştefănescu, Radu Ioan Motica, Antonie Popescu, Florin Sandu, Artin Sarchizian, Aurelian Cătălin Trăistaru.

Citește și: Simona Halep face o mutare bombă! Cine va fi noul ei antrenor și cu cât va fi plătit de campioană .

Din CSM fac parte doi reprezentanţi ai societăţii civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică.

Potrivit legii, pot fi membri din partea societăţii civile în CSM specialişti în drept, cu o vechime de cel puţin şapte ani în activitatea juridică, ce se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală şi nu sunt membri ai vreunui partid politic.

Citește și: Scandal de corupție la nivel internațional! Un ministru deja arestat

CSM este format din 19 persoane, dintre care trei sunt membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general.

Procedura de alegere a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM a fost reluată de Senat pe 13 martie, după ce senatorii nu au ales niciun candidat în şedinţa plenului din 7 martie. Nouă din cele 12 persoane înscrise în noiembrie 2016 şi-au depus din nou candidatura în primăvara acestui an.

Citește și: Ce salariu încasează Cristina Neagu de la CSM București .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.