Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză pe scena politică: Au bătut palma pentru alegerile parlamentare

Presalibera.net
parlament

Surpriză la nivel local pe scena politică. Născut ca un adversar declarat al celor de la UDMR, PCM a bătut palma înainte de alegeri cu marele rival. Totul s-a întâmplat pentru ca cei de la Partidul Civic Maghiar să primească două locuri eligibile pe listele Uniunii de la alegerile parlamentare.

Citeşte şi: Simona Halep suferă de o BOALĂ TERIBILĂ: Abia acum s-a aflat

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Zsolt Biró, şi preşedintele organizaţiei PCM din Covasna, Terza József Kulcsár, vor fi trecuţi pe locuri considerate eligibile pe lista Uniunii Democrate Maghiare din România pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie, a decis preşedinţia UDMR la şedinţa sa extinsă care a avut loc vineri, la Ghindari, judeţul Mureş. Zsolt Biró a declarat Agenţiei ungare de Presă MTI că la reuniunea de la Ghindari s-a decis ordinea candidaţilor şi a fost adoptat textul unui acord de cooperare între PCM şi UDMR, care va fi aprobat pe parcursul săptămânii viitoare. Preşedintele PCM a mai declarat că PCM şi UDMR nu pot încheia un acord de coaliţie, aşa cum prevede legea electorală, deoarece în cazul unei coaliţii pragul electoral creşte într-o măsură atât de mare încât coaliţia partidelor maghiare nu va putea accede în Parlament.

Citeşte şi: Victor Ponta, o nouă reacţie după ultima decizie a judecătorilor: Ce a anunţat fostul premier

Din acest motiv, candidaţii PCM se vor lansa în competiţie pe lista de candidaţi UDMR, ceea ce este posibil, deoarece UDMR este înregistrată ca o organizaţie pentru apărarea intereselor maghiarilor, iar PCM este înregistrat ca partid, astfel că membrii PCM pot deveni membri UDMR fără a renunţa la statutul de membru al partidului. Politicienii PCM care vor obţine un mandat de parlamentar pe lista UDMR vor activa în grupul parlamentar al UDMR. Tot vineri a avut loc şi şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, ocazie cu care s-a decis că UDMR va oferi câte un loc eligibil candidaţiilor PCM în judeţul Covasna şi în Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a declarat portalului de limbă maghiară Maszol.ro.preşedintele executiv al UDMR, Péter Kovács. La alegerile parlamentare din 11 decembrie, alegătorii vor vota pe liste de partid. În judeţele Covasna şi Harghita, la alegerile din ultimii 26 de ani aproape toate mandatele parlamentare au fost câştigate de candidaţii UDMR, anunţă rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.