Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Un fost şef PSD îi ia apărarea lui Dragnea în războiul cu Ponta: 'Se victimizează'

ponta dragnea

Război total în PSD. Liviu Dragnea şi Victor Ponta îşi aruncă 'săgeţi veninoase' de la distanţă, iar în acest scandal a intrat şi Adrian Năstase, fost şef PSD. Liviu Dragnea este contestat de doi dintre foştii preşedinţi ai partidului şi apărat de un al treilea. Adrian Năstase îi reproşează că PSD l-a lăsat pe ministrul Justiţiei singur în tot demersul privind anchetarea şefilor DNA şi Parchetului General. Victor Ponta e mult mai dur în atacul său: spune despre Liviu Dragnea că încă nu a depăşit mentalitatea de preşedinte judeţean şi adaugă că PSD are nevoie de un lider cu viziune naţională. Mircea Geoană îi ia, în schimb, apărarea actualului şef al PSD.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

„Eu nu cred că PSD şi România pot fi conduse ca şi Consiliul Judeţean Teleorman. Aşa cred eu, poate greşesc eu. Şi pe vremea lui Ceauşescu era un nebun care îl critica. Acum mai sunt eu, restul, toată lumea e fericită”, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: PREMIERĂ MONDIALĂ Austria INTERZICE fumatul de către minori

Adrian Năstase a scris şi el pe blog că Liviu Dragnea a avut o strategie greşită în privinţa evaluării demarate de ministrul Justiţiei: „În timpul ăsta, PSD şi Guvernul i-au dat „mână liberă" lui Tudorel Toader, lăsându-l de fapt singur să se bată cu toate aceste forţe. Cu alte cuvinte, au ales „pilotul" dar nu i-au dat „un plan de zbor". Iar acum unii lideri par supăraţi că „pilotul" nu s-a transformat în kamikaze”.Mai mult, fostul lider PSD a sugerat că, la cum arată scena politică actuală, până la un pact de coabitare între Coaliţia de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis nu mai e decât un pas.

„Este clar, după părerea mea, că după externalizarea Justiţiei din Guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare" singur legislaţia în domeniul Justiţiei şi să-şi aleagă singur secretarii de stat), se conturează, din nou, un "domeniu rezervat" în materia Justitiei pentru preşedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”, a spus Năstase.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

Liviu Dragnea nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns lui Năstase. L-a comparat cu Victor Ponta, cel care a vorbit primul despre un pact de coabitare. "Greșește profund. Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase și nu mă așteptam să-l copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare nici din partea mea, nici de la Călin Popescu Tăriceanu cu președintele Iohannis.", a spus Dragnea, conform Digi 24.

Iar replica nu s-a lăsat nici ea aşteptată. Victor Ponta i-a răspuns pe Facebook: „Afirmaţia lui Liviu Dragnea este o aroganţă şi o jignire inutilă. Nu pentru Adrian Năstase, ci pentru noi toţi cei care am crescut şi am muncit doar în PSD!”.

Nu toţi foştii preşedinţi ai partidului sunt, însă, în asentimentul lui Victor Ponta."Victor Ponta a ales şi a decis să iasă la atac în mod deschis împotriva domnului Dragnea. Cred că în acest moment caută un pretext pentru a se victimiza şi pentru a fi dat afară din partid. Liviu Dragnea cred că face bine, încercând din răsputeri să reziste acestei provocări permanente pe care Victor Ponta o face la adresa lui, până acum a fost suficient de înţelept şi de echilibrat să nu intre într-o capcană.", crede Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.