Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ URIAȘĂ în SUA! Barack Obama a ELIBERAT-O, Julian Assange se va PREDA

CNN
Obama

Preşedintele american, Barack Obama, a comutat pedeapsa lui Chelsea Manning, analista de informaţii care a furnizat site-ului de internet Wikileaks documente militare americane secrete, şi va fi pusă în libertate la 17 mai, a anunţat marţi Casa Albă, potrivit AFP.

Chelsea Elisabeth Manning (la naştere Bradley Edward Manning, de sex masculin) a fost condamnată în august 2013 la 35 de ani de închisoare pentru că a transmis site-ului de internet Wikileaks peste 700.000 de documente confidenţiale, scrie agerpres.ro.

Citește și: John Kerry a vizitat locul în care a UCIS un om: A primit și o MEDALIE / FOTO

Ea îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoarea militară Fort Leavenworth din statul Texas, iar în mai a făcut un apel împotriva condamnării, pe care a apreciat-o drept "evident injustă şi fără precedent", cerând reducerea ei de la 35 la 10 ani.

Totul vine după ce fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a spus că ar accepta extradarea in Statele Unite daca Barack Obama o gratiaza pe Chelsea Manning. "Daca Obama il gratiaza pe Manning, Assange accepta extradarea spre Statele Unite in ciuda anti-constitutionalitatii flagrante" a departamentului american al Justitiei, a scris Wikileaks pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.