Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Bătălie între polii de putere din PSD din cauza noului ministru al Apărării

Șah

Liderii PSD se vor reuni, marți, într-o ședință lărgită a BNP-ului pentru a decide care va fi noul ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu.

Citește și: PSD, la mâna UDMR: Liviu Dragnea, șantajat în Parlament, pentru menținerea puterii

Surse din PSD ne-au explicat că în aceste zile se duce un adevărat război al nervilor între Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Pe lista doritorilor pentru funcția de la Ministerul Apărării s-ar afla doi deputați PSD, Mihai Weber și Gabriel Vlase. De asemenea, este luat în calcul și numele lui Ion Mocioalcă, cel care ar reprezenta garanția că PSD își păstrează aproape dezertorii de la moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu.

Weber este susținut de tabăra Liviu Dragnea, în timp ce Gabriel Vlase este susținut puternic de tabăra Mihai Tudose și deputații apropiați de aceștia. Între premier și liderul PSD se duce o bătălie care ar putea avea efecte pe termen lung în raportul de forțe din PSD.

Dacă tabăra lui șefului PSD îl va impune pe Weber, atunci acesta va fi un semnal clar că Dragnea stăpânește partidul și Guvernul. În schimb, dacă tabăra Tudose îl va impune pe Vlase, asta înseamnă că în PSD se ridică un nou pol de putere și Liviu Dragnea pierde teren.

Execuția rapidă și sumară a lui Adrian Țuțuianu ar putea să își arate primele efecte. Acesta face parte din gruparea ”baronilor din Sud” care îl susțin pe Liviu Dragnea, dar rămâne de văzut ce joc vor face aceștia, din moment ce un lider atât de greu al PSD a fost executat rapid, la prima gafă comisă ca ministru.

Surse din PSD ne-au precizat că lucrurile se vor limpezi în cadrul întâlnirilor private care vor avea loc în această seară și mâine dimineață. De asemenea, este posibil ca nici unul dintre cei doi să nu prindă portofoliul de ministru, pentru a nu se putea spune că a pierdut nici Liviu Dragnea, nici Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.