Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - A început MĂCELUL: cine ocupă scaunul lui Vasile Blaga

portalsm.ro
sah

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL și a deschis lupta pentru succesiune în vechiul PDL. Tot mai mult, în PNL se cristalizează varianta în care vechii democrat-liberali vor numi un om care să ocupe funcția de copreședinte, alături de Alina Gorghiu, până la Congresul de la începutul lui 2017.

Se vehiculează mai multe nume în interiorul partidului, dar cel mai rostit este cel al lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Adversar vechi al lui Vasile Blaga, Falcă are un moment propice să urce spre vârful ierarhiei și să vină spre București.

În partid, Falcă a dat de veste că își dorește să joace la nivel național și bate din picior pentru a prinde portofoliul de ministru de Interne, dacă PNL va obține guvernarea.

Citește și: Rareș Bogdan: Impactul este DEVASTATOR pentru PNL! Singura soluție de SALVARE

Citește și: Ponta, reacție după punerea sub urmărire penală a lui Blaga: Acum vă mai place băieți? Ghinion

Imediat după demisia lui Vasile Blaga, în partid au început mai multe discuții, iar Falcă a evitat să fie tranșant. El a spus că se va lăsa la dispoziția colegilor, ne-au precizat surse din PNL.

Citește și: SURSE - Scenariile de lucru în PNL, după DEMISIA lui Vasile Blaga. Elementul SURPRIZĂ

Un alt nume vehiculat este cel al lui Gheorghe Flutur, un om apropiat de Vasile Blaga, dar surse din PNL ne precizează că acesta n-ar zice nu unei astfel de oferte, dat fiind și faptul că Blaga ar dori să-și lase urmaș un om de încredere.

''Există măsuri tranzitorii, există prevederi speciale, acum să vedem, dar nu vreau să comentez despre asta, pentru că trebuie să mă dumiresc eu, că nu ştiu (...) Am să mă uit la măsurile tranzitorii în situaţia asta, pentru că este şi un protocol al fuziunii care are nişte măsuri tranzitorii. Trebuie să ne uităm în toate, dar bănuiesc că între timp s-au uitat alţii'', a spus Flutur, despre varianta ca el să devină copreședinte al PNL.

Datorită funcției deținute, de prim-vicepreședințte al PNL, din partea vechiului PDL, în calculele interne este luat în considerare și numele Adrianei Săftoiu. Această însă a exclus posibilitatea, într-un răspuns acordat STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.