Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - A început războiul în PSD și PNL

tug-of-war-1013740_960_720

Principalele două partide, PSD și PNL, sunt în vacanță la nivel central, însă la nivel local se negociază intens, pentru că a început febra constituirii listelor pentru alegerile parlamentare.

Citește și: Dacian Cioloș dă șah PSD

Surse politice din ambele partide ne-au explicat că se așteaptă ca la începutul sesiunii parlamentare să avem parte de scurgeri masive de parlamentari, pentru că unii dintre ei nu vor mai prinde locuri eligibile în viitorul Parlament.

”E posibil să avem plecări. Unii se vor retrage din politică, alții vor încerca spre alte partide mai mici. Nu știm deocamdată care va fi rezultatul, însă nici nu va mai conta foarte mult la majoritatea parlamentară, pentru că sesiunea din toamnă va fi foarte scurtă”, ne-au precizat surse din PSD.

Atât la PSD, cât și la PNL, obiectivul este ca până la finalul lunii august să fie finalizate listele, ceea ce înseamnă că la începutul sesiunii parlamentare fiecare va știi exact cum se intră în alegerile din decembrie. Nemulțumiții ar putea pleca spre ALDE, PMP sau chiar spre noile formațiuni lansate de Nicușor Dan sau Marian Munteanu, pentru că aceștia vor finaliza listele mai târziu decât cei de la PSD și PNL.

La aceste alegeri, un rol determinant îl vor avea liderii centrali ai partidului, pentru că semnătura finală pe lista de parlamentari va fi pusă de către acesta. Surse din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea a lansat și un avertisment în acest sens. ”La locale am făcut cum ați dorit voi, la parlamentare vom face cum zic eu”, a spus Dragnea, cel care își dorește o primenire masivă a echipei de parlamentari PSD.

Citește și: Unul dintre cei mai vechi lideri PSD trece la ALDE: 'După 18 ani, SRI mă vrea în afară'

În schimb, la PNL sunt alte probleme. În teritoriu sunt multe nemulțumiri generate atât de fuziune, cât și de modul în care Alina Gorghiu și Vasile Blaga aleg să conducă partidul. Peste aceste nemulțumiri se adaugă și o eventuală eliminare din joc a unor parlamentari actuali, ceea ce ar putea genera, în toamnă, o scurgere masivă dinspre PNL spre ALDE sau PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.