Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Avertisment printre selfiuri la Malta. Pericolul văzut de Iohannis pentru PNL

PNL se află într-o perioadă de dezbateri și frământări interne, normale după pierderea alegerilor și înaintea unui Congres. Se vehiculează nume de liberali care vor să candideze la funcția de presedinte al PNL. Se fac si se desfac înțelegeri pentru susținerea candidaților, se spală rufele în public deja, atunci când un aspirant la o funcție de lider de filială nu-și vede atins visul. Mai puțină discuție pe programe sau pe cum trebuie reconstruit partidul însă, lucru sesizat până și de președintele Klaus Iohannis, care a profitat de prezența unei delegații numeroase a liberalilor la ultimul Congres PPE de la Malta pentru a le transmite un avertisment.

Probleme mari la Digi 24: Jurnaliștii au început SĂ PLECE de la postul de știri

Înfrângere grea pentru Traian Băsescu. Decizie IREVOCABILĂ, dar războiul continuă cu Igor Dodon/ DOC

Fotografii. Multe, inclusiv cu liderii europeni, dar și cu președintele Kalus Iohannis. Cei peste 20 de liberali care au mers cu Raluca Turcan la Malta s-au întrecut să-și facă selfiuri, dând pentru câteva zile uitării problemele și conflictele interne de acasă. Le-a readus aminte însă Iohannis, care nu a ezitat, dincolo de zâmbetele de rigoare, să le amintească foștilor colegi de partid, realizările și trecutul istoric al partidului, dar mai ales pericolul care-i paște dacă mai continuă să fie divizați și să se războiască între ei pentru funcții.

"Ne-a spus să nu-i cerem sprijinul pentru a ne rezolva problemele interne, pentru că nu se va implica în vreun fel în promovarea niciunei tabere. Dimpotrivă, ne-a cerut să încetăm cu practicile de culise și cu cooperativele care ne fac mai mult rău decât bine și ne-a îndemnat să nu lăsăm electoratul să uite cine suntem și ce am făcut. Ne-a îndemnat să găsim soluțiile pentru unitate partidului, nu pentru divizarea lui, avertizându-ne că, în caz contrar, riscăm să devenim micul partid mare pe dreapta politică”, ne-au dezvăluit surse liberale participante la discuții.

Șeful statului le-a sugerat liberalilor să-și consume energiile mai degrabă cu pregătirea și reorganizarea partidului pentru viitoarele teste electorale, arătând că actuala stare de blazare nu folosește nimănui. Pentru unii liberali, acest semnal a fost interpretat ca o intenția a președintelui de distanțare de PNL, dacă această formațiune nu-l va mai putea ajuta pe viitor să obțină un al doilea mandat prezidențial.

Nu e de mirare că după Malta, mai toți liderii liberali, inclusivi candidați la șefia partidului, precum Raluca Turcan, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu sau Cristian Bușoi, s-au repezit să emită semnale în spațiul public cu privire la modul în care văd ei colaborarea dintre PNL și Cotroceni pe viitor.

„PNL trebuie să ajungă în stadiul în care cetăţenii să-l perceapă ca fiind cel mai aprig militant pentru drepturile oamenilor şi pentru asta îţi trebuie la conducerea parti­dului oameni integri, implicaţi şi serioşi, şi împreună cu colegii l-am asigurat că ce n-a funcţionat în trecut şi i-a făcut pe oameni să se îndepărteze de PNL, vom îndrepta, totul, tocmai pentru ca oamenii care cred într-o dreaptă puternică şi sunt dezamăgiţi de politicieni şi de corupţia marca PSD să-şi regăsească în PNL un sprijin”, a susținut, recent, Turcan.

Cu toate acestea, starea de blazare care bântuie partidul continuă să se manifeste, iar luptele intestine sunt departe de a fi închise. În timp ce astăzi, la nivelul PNL București, nu se poate mima nici măcar democrația internă, în cursa pentru șefia filialei nefiind înscris decât actualul lider, Cristian Bușoi, pe masa comisiei de arbitraj a partidului se înmulțesc dosarele și contestațiile față de modul în care s-au desfășurat alegerile pentru conducerile județene și muncipale în unele filiale din țară. Iar așa-zisul proces de alegeri de jos în sus abia a fost demarat în organizațiile din teritoriu, până pe 2 mai fiind de așteptat apariția de noi focare de scandal intern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.