Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Gabriel Oprea nu acceptă vicepremier PLR: Negocieri aprinse în Coaliție

surse

Solicitarea PLR de a primi o functie de vicepremier a dus la o discutie contradictorie intre Liviu Dragnea si Gabriel Oprea. La auzul dorintei PLR, Gabriel Oprea a spus ca e inadmisibil ca PLR si PC sa aiba doi vicepremieri, iar UNPR doar unul, spun surse din Coalitie.

In acest context, Gabriel Oprea a propus ca Guvernul sa nu mai aiba 4 vicepremieri, ca in prezent, ci doar unul singur si s-a autopropus pentru aceasta functie.

PSD nu a fost de acord cu aceasta varianta si desi a agreat, in principiu, sa nu mai fie 4 vicepremieri, doresc ca si principalul partid de guvernamant sa tina un vicepremier, in persoana lui Liviu Dragnea si sa fie, astfel, maxim doi vicepremieri.

Intr-o discutie in Coalitie, spun sursele citate, lui Gabriel Oprea i s-a spus ironic: "Daca vrei șef, pune-te prim-vicepremier".

Daca se alege varianta cu mai putini vicepremieri, celelalte formatiuni care detin in prezent aceasta functie trebuie sa primeasca un minister suplimentar sau un minister imbogatit printr-o comasare.

Daca totusi se ajunge ca PLR sa primeasca al patrulea portofoliu de vicepremier, functia ar putea sa-i revina ministrului Culturii sau celui de la Economie /Finante, daca PLR va primi vreunul din aceste ministere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.