Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Când se va înscrie Dacian Cioloș în PNL

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis public premierului Dacian Cioloș că va trebui să își exprime clar o adeziune politică, dacă dorește să continue în funcția de prim-ministru și după alegerile din 11 decembrie.

Ieșirea publică a lui Iohannis nu a fost întâmplătoare și face parte dintr-un joc pe termen lung. S-a declanșat operațiunea ”Iohannis președinte-jucător” în dream team-ul ”Iohannis-Cioloș-PNL”. Președintele se implică și va juca un rol activ în această campanie electorală, în care va fi principalul agent electoral al PNL.

Citește și: Cioloș: Îmi doresc ca un guvern liberal să continue ce am început

Citește și: Iohannis a ales să fie jucător. Întâlnire de Gradul 0 la Cotroceni/ SURSE

Citește și: Iohannis îl vrea premier pe Cioloş şi după alegeri. Condiţia preşedintelui

În PNL se discută intens despre venirea lui Dacian Cioloș în partid, dar cei mai mulți lideri sunt de părere că acest gest politic trebuie făcut cu foarte multă prudență. De aceea s-a cristalizat varianta în care Cioloș va juca alături de PNL în campania electorală, dar s-ar putea înscrie în partid abia după alegerile parlamentare.

La acel moment, în planul PNL, gestul lui Dacian Cioloș va surveni ca o condiție impusă de liberali: Cioloș trebuie să fie membru PNL pentru a-l susține pentru funcția de premier. Explicația lui Cioloș, pentru public, va fi că dorește să-și continue proiectele începute și oricum el a promis că va rămâne independent politic doar atâta vreme cât este premier. După alegerile din 11 decembrie, mandatul lui Cioloș va expira și va fi liber de sarcini.

Noutatea în PNL este aceea că Dacian Cioloș va veni în partid chiar dacă PNL nu va avea nicio șansă să facă Guvernul. Cioloș va fi salvatorul care va încerca să reconstruiască PNL și va deveni liderul partidului la Congresul ce va avea loc la începutul lui 2017.

Surse din PNL ne-au explicat de ce nu se va înscrie Dacian Cioloș în partid până la alegerile parlamentare. ”Costurile de imagine ar fi mult prea mari și riscă să-și piardă tot capitalul politic. El a fost adus ca un tehnocrat, a promis că nu se va înregimenta politic, iar dacă vine acum la noi, toate astea vor fi muniție pentru PSD”, ne-au explicat surse liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.