Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ce scor are Traian Băsescu în sondajele interne ale PMP

traian_basescu_congresul_mp

Liderul PMP Traian Băsescu urmează să anunțe dacă va candida la alegerile parlamentare, dar majoritatea liderilor PMP sunt convinși că fostul președinte va intra în bătălie. Dacă va intra Băsescu, el va deschide lista la Senat pe București, în timp ce la Camera Deputaților o va deschide Robert Turcescu.

Citește și: Verdict de specialist: Ce ascunde SONDAJUL care schimbă radical scena politică

Vezi și: SONDAJ Răsturnare de situaţie înaintea alegerilor parlamentare: Partid surpriză în Parlament

Băsescu a explicat că a stat să aștepte rezultatele studiilor sociologice, pentru a vedea dacă o candidatură a sa ajută sau nu ajută partidul. Studiile sunt în faza de finalizare, iar surse din PMP ne-au explicat că Băsescu ar putea prezenta o serie de cifre în ședința Colegiului Director al partidului, care va avea loc astăzi.

Din primele date, rezultă că Traian Băsescu are un nucleu dur de 20-21%, electorat la care ar putea ajunge cu o candidatură la parlamentare. ”Putem accesa un electorat de până la 20%, cu Băsescu candidat. Acesta este procentul lui de favorabilitate. Nu este nici cel mai iubit dintre politicieni, nici cel mai urât”.

Surse din PMP ne-au explicat că studiile au luat în calcul două variante: PMP cu Băsescu și PMP fără Băsescu candidat. În scenariul fără Traian Băsescu candidat, PMP abia dacă trece pragul electoral. În schimb, cu Băsescu candidat, PMP poate ajunge la un scor cu două cifre și chiar un scor foarte bun în București. ”Putem lua 15% în București”, ne-au precizat cei din PMP. În țară, PMP ar putea obține 7-8%, în scenariul în care Traian Băsescu candidează și va bate țara la picior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.