Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Crapă nervii în interiorul PSD: Tudose, suspectat de jocuri comune cu Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose intuneric

Ieșirea lui Mihai Tudose de la Antena 3, în care a recunoscut că relația cu Liviu Dragnea este una din ce în ce mai proastă, dar și faptul că va propune remanieri la nivelul Guvernului, este doar explozia în spațiul public a unor tensiuni care mocnesc de mult în interiorul PSD.

Citește și: Ziua marilor decizii în PSD! Tudose forțează cinci remanieri și amenință cu demisia, dacă Dragnea se opune

Citește și: Tudose dă cărțile 'PE FAȚĂ' privind relația cu Dragnea: Comparație BOMBĂ cu situația Guvernului Grindeanu

Surse din PSD ne-au atras atenția asupra unor evenimente de dată recentă, care acum pot fi privite în altă lumină, după ieșirea lui Tudose. ”Uitați-vă cum a tăcut Tudose după Belina (dosarul deschis de DNA n.r.). Era vorba despre doi dintre miniștrii lui și a stat deoparte, nu s-a implicat”, ne-au precizat surse din PSD.

Mai mult decât atât, Tudose este suspectat că ar avea o înțelegere secretă cu președintele Klaus Iohannis. Aceleași surse din PSD susțin că în perioada cât a fost nebunia cu Dosarul Belina, Tudose a avut o serie de conversații cu președintele Iohannis în urma cărora a fost de acord cu mazilirea din Guvern a celor doi miniștri, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh. La vremea respectivă, zvonuri despre asemenea întâlniri au existat, însă public au fost negate de premierul Mihai Tudose.

În acest moment, Liviu Dragnea pare legat de mâini și de picioare. Tudose a anunțat că dorește cinci remanieri, dar miza cea mare o constituie Sevil Shhaideh, iar dacă premierul Mihai Tudose trimite la Cotroceni propunerea de remaniere, președintele Klaus Iohannis o va semna cu siguranță, din moment ce i-a cerut public demisia, în urma Dosarului Belina.

Jocurile în interiorul PSD se vor inflama extrem de rapid. O remaniere propusă de Tudose va avea sorți de izbândă, însă problema va fi pe cine va pune premierul în loc. Pe oricine va încerca să nominalizeze din interiorul PSD, cel mai probabil acesta se va lovi de opoziția lui Liviu Dragnea.

Nu este exclusă o nouă moțiune de cenzură împotriva unui Guvern al PSD, însă spre deosebire de Sorin Grindeanu, Tudose este parlamentar vechi, cu aliați importanți în legislativ și șansele ca o moțiune de cenzură să treacă sunt destul de mici. În plus, costurile politice pentru Liviu Dragnea vor fi foarte mari, pentru că a demite un al doilea Guvern al PSD în mai puțin de șase luni ar constitui o mare problemă politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.