Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se încing spiritele în PSD: bugetul pe 2018 se negociază la sânge

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea Inquam Photos

De aproape două luni, liderii PSD sunt în chinurile facerii cu bugetul de stat pentru anul 2018. Proiectul se lucrează în laboratoarele partidului, cu Darius Vâlcov ”ordonator principal de credite”, însă acesta nu face nimic fără acordul lui Liviu Dragnea.

Citește și: Blaga revine pe cai mari. A fost vedeta petrecerii liberalilor luni seara (FOTO)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat în două rânduri că bugetul pe 2018 urmează să ajungă în Parlament în următoarele câteva zile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Primul termen dat de Liviu Dragnea a fost 31 octombrie și, iată, că trei săptămâni mai târziu nu avem nici măcar proiectul introdus în Guvern.

Surse din PSD ne-au precizat că lupta este mare în partid. Un episod elocvent în acest sens a avut loc la ședința senatorilor PSD, acolo unde a participat și ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Acesta a fost asaltat de senatorii PSD cu proiecte pe care aceștia le doresc finanțate în teriroriu. Într-o discuție de aproape două ore, Felix Stroe a avut discuții cu majoritatea senatorilor, multe dintre ele rămânând în stadiul de promisiune, pentru că totul depinde de forma bugetului pe 2018.

În ciuda faptului că, la nivel public, PSD are un discurs triumfalist și arată cât de bine merge programul de guvernare, în spatele ușilor închise, primarii și parlamentarii solicită bani de la Guvern pentru a începe proiecte majore în 2018, având în vedere că 2019 este an electoral și liderii din teritoriu trebuie să livreze rezultate.

Sursele noastre susțin că, din nou, favoriții lui Liviu Dragnea vor beneficia de mulți bani, dar de data aceasta situația are caracter exploziv în partid. Dacă în anul 2017 liderii centrali ai PSD au reușit să calmeze spiritele pentru că bugetul era oricum întârziat, iar partidul era concentrat pe începerea guvernării, în 2018 lucrurile stau diferit. Sursele noastre susțin că Liviu Dragnea va avea mari probleme în interior, dacă și de data aceasta banii se duc exclusiv către favoriții săi și nu către marea masă a partidului.

Se anunță jocuri extrem de interesante în interiorul PSD și nu este deloc exclus ca pe lângă problemele în justiție, Liviu Dragnea să se trezească că nu mai beneficiază de sprijinul total al partidului, pentru că miza este pe bani foarte mulți și unii lideri politici din teritoriu își joacă propriile cariere politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.