Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum s-a negociat între Ludovic Orban și triumviratul din PNL

Ludovic Orban și Cristian Bușoi duc o luptă pentru șefia PNL, o luptă care va fi tranșată la Congresul liberalilor din luna iunie. Până atunci, ambii candidați și-au depus moțiunile, asta în timp ce în spatele lor stăteau susținătorii.

Citește și: Traian Băsescu: Îl dau în judecată pe Victor Ponta

Din echipa care îl sprijină pe Ludovic Orban fac parte și cei trei primari grei din zona Ardealului, Ilie Bolojan (Oradea), Gheorghe Falcă (Arad) și Mircea Hava (Alba).

Surse din PNL ne-au precizat că susținerea acestora nu a venit chiar de la sine și s-a negociat pe termen lung. Cei trei primari din Ardeal și-ar dori să lase primăriile pentru un post călduț de europarlamentar. Tocmai acest lucru i-ar fi fost cerut lui Orban și acesta a acceptat ca triumviratul din Ardeal să aibă primele trei locuri pe listă la europarlamentare.

Cu presiunea DNA la ușă, Falcă, Bolojan și Hava și-ar dori să plece la Bruxelles în posturi care nu i-ar solicita atât de mult, dar și posturi care i-ar salva de posibilele presiuni din partea procurorilor.

În această perioadă circulă foarte multe informații despre negocierile secrete care au loc între candidați și susținători. Despre Cristian Bușoi circula informația conform căreia i-ar fi oferit lui Crin Antonescu locul I la europarlamentare pentru Adina Vălean, în schimbul susținerii publice din aceste alegeri. Antonescu a infirmat aceste zvonuri, pe care le-a catalogat drept ”mizerii de campanie”.

Citește și: Crin Antonescu demontează un zvon despre negocieri SECRETE în PNL: Este o mizerie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.