Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum s-au făcut jocurile cele mari în PNL

tablaSah

Imediat după alegerile locale a fost o atmosferă extrem de agitată în PNL, pentru că mulți au fost cei care au propus, în interiorul partidului, un Congres extraordinar. În urma acestui Congres s-ar fi ales un președinte unic al PNL, însă bătălia dintre vechiul PDL și vechiul PNL a fost prea puternică.

Citește și: SONDAJ - DEZASTRU pe linie pentru PNL și Iohannis. PSD este pe VAL! SURPRIZA Băsescu

Imediat după locale, cei din vechiul PNL au simțit că ar avea ceva putere în plus față de vechiul PDL, așa că au forțat organizarea Congresului. Surse din PNL ne-au precizat că ieșirea publică a secretarului general Ilie Bolojan cu solicitarea de a se organiza Congres a fost doar ultimul episod al unei lungi bătălii interne.

Conform surselor noastre, au fost două motive principale pentru care nu s-a ajuns la Congres după alegerile locale:

1. Oamenii vechiului PDL și Vasile Blaga n-ar fi dorit cu prea mare ardoare un Congres. Blaga nu era neapărat convins să candideze, iar în aceste condiții vechiul PDL nu avea un vârf de lance. Miza nu era neapărat ca vechiul PDL să câștige alegerile interne ci să aibă un scor cât mai bun ca să poată negocia funcții în interiorul partidului.

2. Fuziunea dintre PDL și PNL s-a produs extrem de greu, iar după locale aceasta a fost accelerată, mulți lideri din teritoriu fiind proaspeți numiți. Fiecare dintre aceștia s-a luptat în interiorul organizației pentru a ajunge șef, iar venirea unui nou lider central al PNL ar fi putut însemna schimbări în teritoriu, ceea ce nu ar fi convenit absolut deloc. Astfel, liderii din teritoriu au preferat să nu susțină organizarea unui Congres, mai ales că urmează alegeri parlamentare și fiecare dintre ei va avea un cuvânt greu de spus în alcătuirea listelor.

PNL a evitat să organizeze acum Congresul, dar după alegerile parlamentare, va fi organizat cu siguranță. În cazul în care liberalii nu reușesc să dea Guvernul, atunci Congresul se va transforma într-un război pe viață și pe moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.