Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Cum se joacă în PSD, după măcelul din ședința Comitetului Executiv

Comitetul Executiv al PSD s-a întins până târziu în noapte, iar la final am avut parte de trei demisii ale miniștrilor, toate cerute de premierul Mihai Tudose. Au rămas fără titulari portofoliile de la Transporturi, Dezvoltare și Fonduri Europene.

Citește și: Cum a decurs Operațiunea de demisionare a miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Momentul cheie care de decis totul

Astăzi, de la ora 12.00, liderii PSD se reunesc din nou într-o ședință a Comitetului Executiv pentru a decide înlocuitorii celor trei demisionari.

Surse din PSD susțin că la aceste numiri se va ajunge la un vot individual în Comitetul Executiv, pentru că Liviu Dragnea și Mihai Tudose au propuneri diferite pentru cele trei portofolii.

Spre exemplu, Mihai Tudose l-ar dori pe Gabriel Vlase la Transporturi și pe Marcel Ciolacu la Dezvoltare, însă variantele nu sunt agreate de Liviu Dragnea, care ar putea veni cu alte propuneri.

Abia în urma bătăliei de astăzi vom știi exact care sunt raporturile de putere din interiorul PSD. Dacă se impune Liviu Dragnea, atunci înseamnă că demisiile celor trei miniștri, pe care el nu le-a dorit, au fost un act de voință unilateral. Dacă, însă, Mihai Tudose își va impune oamenii, atunci vom asista la o răsturnare a puterii în PSD.

Bineînțeles, este posibil ca cei doi să fi convenit asupra celor trei nume și să vină în ședința Comitetului Executiv cu o voce comună, pentru a nu incendia și mai mult situația din interiorul partidului.

În cursul zilei de azi se vor lămuri multe despre viitorul PSD, despre raporturile de putere, dar vom afla și cum se vor face jocurile în continuare, atât la nivel de Guvern cât și la nivelul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.