Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - De ce NU vrea PNL guvernarea

sigla noua pnl

Președintele ales Klaus Iohannis a explicat că PNL ar putea prelua guvernarea cel mai devreme în 2015, dar cel mai probabil o va prelua după alegerile parlamentare din 2016, dacă acestea vor fi câștigate. Surse din PNL ne-au explicat principalele motive pentru care nu s-ar dori intrarea la guvernare mai devreme de 2016.

Primul ar fi legat de actuala configurație politică. Chiar dacă PSD va decide să lase guvernarea din mână, cei de la PNL nu vor dori să o preia. ”De ce să scoatem noi castanele fierbinți din foc?”

Ordinul ar fi fost dat de Vasile Blaga și cei din PDL, care au văzut ce se întâmplă când vii la guvernare după pomeni electorale. ”Noi avem proaspăt în minte exemplul lui Emil Boc. Oricât ne-am chinuit atunci, nu am putut repara dezastrul lui Tăriceanu”.

Tot cei de la PDL sunt pățiți: ”Să avem iar guvern care să stea în 5-6 voturi. Păi bagă PSD moțiuni de cenzură numai ca să se joace cu noi. Nu trece nici una, dar mereu am sta cu inima cât un purice”.

Alegerile anticipate nu sunt excluse în PNL. ”N-ar fi exclus, doar că este foarte greu. Sunt prea mulți factori și părerea mea este că PSD va căuta să câștige din asta. Dacă mă întrebi pe mine, ei ar vrea ca Parlamentul să fie dizolvat de președinte și să-l scoată pe Iohannis drept țap ispășitor. Ori noi nu vrem asta!”, ne-au mai explicat cei din noul PNL.

Noul PNL mai are un motiv pentru care nu dorește guvernarea. Fuziunea s-a produs în acte, dar nu s-a produs efectiv, mai ales în teritoriu. În anul 2015 se vor regla toate conturile din teritoriu, pentru a nu risca conflicte majore în anul 2016.

În 2015 se vor pregăti alegerile locale, care sunt foarte importante. ”Aproape în fiecare județ sunt doi care și-ar dori să candideze. Trebuie să armonizăm relațiile și pretențiile din județe, că altfel explodează mămăliga. Asta va face Blaga pe tot parcursul anului 2015”, ne-au mai precizat sursele noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.