Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Decizie în Coaliție, pe Legile justiției: începe nebunia în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Tariceanu

Liderii Coaliției de guvernare se vor reuni, miercuri, pentru a lua decizii în ceea ce privește mai multe subiecte sensibile, printre care și Legile justiției.

Citește și: Tudorel Toader face anunțul decisiv pentru legile justiției. Care este următorul obiectiv

Citește și: Un fost ministru PSD se demască: 'Am diplomă de la Academia Națională de Informații. Nu am fost la cursuri'

Citește și: Prezență BOMBĂ la DNA: Ecaterina Andronescu este audiată într-un celebru dosar

Surse politice convergente ne-au precizat că propunerea cu care Liviu Dragnea va intra în Coaliție este să trimită acest pachet de legi săptămâna viitoare în Parlament.

De aici, pachetul își va urma traseul legislativ, cu mențiunea că la capitolul privind procedura de numire în funcție a procurorilor șefi din Parchete se va apela la Comisia de la Veneția, pentru un punct de vedere. Pe cale de consecință, pachetul legislativ va avea parte de o stagnare în Parlament, asta până ce va veni răspunsul din Europa.

Sursele noastre susțin că în Parlament nu se vor face modificări semnificative, cei de la PSD și ALDE fiind de acord cu mare parte dintre propunerile lui Tudorel Toader. ”O să fie agitație, dar noi nu vrem să modificăm semnificativ acest pachet de propuneri”, ne-au precizat sursele noastre.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că pachetul Legilor justiției este finalizat și se așteaptă ca acesta să fie trecut prin inițiativă parlamentară.

"Premierul a spus ieri (luni - n.r.) că îi va cere ministrului Justiţiei să-i spună care va fi perioada obligatorie care ar trebui să treacă prin procedură guvernamentală, să vedem dacă mai avem şanse sau nu să le trecem în această sesiune parlamentară, pentru că decizia noastră politică a fost să le adoptăm în această sesiune parlamentară. Părerea mea este - şi e o părere unanimă - să fie prin iniţiativă parlamentară, domnul ministru Toader ce are până la ora asta mâine poate să meargă să le pună la dispoziţia comisiei şi cred că va participa la toate şedinţele comisiei, pentru că a fost iniţiativa dumnealui", a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.