Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Demisia ministrului Cîmpeanu, la cererea președintelui Iohannis

cimpeanu iohannis

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, „din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, după un mandat de aproape doi ani în guvernele Cîțu și Ciucă.

Potrivit unor surse politice, ministrul Cîmpeanu a fost „împins” în această decizie în urma unei discuții cu președintele Klaus Iohannis, pe fondul unor acuzații lansate de presă cu privire la un presupus plagiat într-o lucrare științifică.

Sorin Cîmpeanu lasă în urmă cel mai important demers de reformare a educației din ultimii ani, concretizat în proiectul de lege care transpune ideile din proiectul prezidențial „România Educată”.

Potivit unor surse politice, titular la Ministerul Educației ar putea deveni Sorin Costreie, prorector al Universității București și consilier al premierului Ciucă.

Sorin Cîmpeanu a fost acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar. Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediţii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 şi 1993 şi 2000. Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educaţiei în ediţia din 2006, dar şi într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeaşi formă.

Sorin Cîmpeanu a publicat, miercuri, mai multe clarificări din partea profesorului Ioan Pleşa, unul dintre universitarii al căror nume este acuzat că l-a înlocuit dintr-un curs. Pleşa afirmă că a perfecţionat cursul „Îmbunătăţiri Funciare” timp de 15 ani alături de Cîmpeanu şi l-a predat acestuia „strict în interesul pregătirii studenţilor”, când actualul ministru a devenit titularul disciplinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.