Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Detaliul din spatele ordonanţei măririi salariilor înalţilor demnitari: Blat Iohannis-Oprea

Toată lumea s-a mirat cum a trecut pe repede înainte prin guvern ordonanţa privind mărirea salariilor marilor demnitari. A apărut de nicăieri şi s-a aprobat fără prea multă vorbărie.

Surse guvernamentale, citate de România TV, susţin că toată tărăşenia ar sta cam aşa.

Citește și: Iată ce salarii vor avea președintele, premierul, miniștrii și șefii serviciilor secrete

Rovanei Plumb, preşedinte interimar al PSD, i s-a cerut dinspre Cotroceni să promoveze pe linia Ministerului Muncii o ordonanţă pentru creşterea salariilor înalţilor demnitari. Şeful interimar al PSD a spus că nu îşi asumă o astfel de intreprindere fără o discuţie şi un larg acord.

Pentru că lucrurile trenau şi nu se dorea o negociere directă cu Victor Ponta care era pe vine de la Istanbul cei de la Cotroceni l-ar fi contactat pe premierul interimar, Gabriel Oprea cu care mai colaboraseră deja. Acesta ar fi fost de acord cu amendamentul că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să facă public o declaraţie că ar susţine o asemenea măsură.

Minunea s-a întâmplat chiar ieri când, intempestiv, în timpul ceremoniei de decorare a ambasadorului Poloniei la București, președintele s-a apropiat de grupul de jurnaliști și le-a spus, din senin, că este de acord cu această ordonanță și că o privește ca pe o măsură de prevenire a corupției.

Citește și: Klaus Iohannis, despre mărirea salariilor demnitarilor - VIDEO

La doar jumătate de oră după declarația lui Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea, atunci premier interimar, a anunțat public că a promovat în Guvern această ordonanță (OG e apanajul direct al prim-ministrului).

Manevra a continuat prin faptul că pentru a se asigura că ordonanța de urgență va ajunge la Monitorul Oficial a amânat emiterea decretului de încetare a interimatului lui Gabriel Oprea cu o zi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.