Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - DNA îi îngroapă partidul lui Traian Băsescu

În această vară politică au avut loc o serie de mișcări interesante, mai ales din partea fostului președinte Traian Băsescu. Într-o acțiune fulger, PMP-ul a înghițit UNPR, iar revenirea în jocul politic la nivel înalt părea mai probabilă ca oricând pentru Traian Băsescu.

Citește și: Scurgere de informații secrete: Traian Băsescu, agent KGB?

Citește și: S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Surse din PMP ne-au explicat că ultimul dosar de la DNA, în care este vizată Ioana Băsescu și Elena Udrea, dar în care procurorii anchetează campania electorală din 2009 ar putea dinamita serios șansele partidului la alegerile parlamentare.

Cei din PMP își amintesc o discuție avută cu Traian Băsescu, în această vară, la scurt timp după fuziunea cu UNPR. ”El ne-a spus că dacă va fi nevoie va candida la parlamentare, pentru a ajuta partidul, doar să nu mai apară vreun dosar, un nou scandal care să-l împiedice să candideze”, ne-au relatat surse din PMP.

Dosarul a apărut, iar fostul președinte este foarte probabil să dea cu subsemnatul în fața procurorilor DNA. Cei din PMP susțin că Traian Băsescu nu va candida sub nicio formă la parlamentare, dacă va ajunge să dea cu subsemnatul la DNA.

Fără candidatura lui Traian Băsescu, cei de la PMP se tem că scorul din această toamnă va fi unul sub așteptări. ”Cu Traian Băsescu mergem spre 7-8%, dar fără el pe liste, pragul electoral se face extrem de greu”, ne-au precizat surse din partid.

Situația este asemănătoare cu cea de la alegerile locale din această vară, când Traian Băsescu a refuzat să candideze la Primăria Capitalei pentru că la Parchetul General se deschisese un dosar în care fostul președinte este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziţia unui teren.

”Este o mizerie fără limite, dar plecaţi de la premisa că, la sfârşitul mandatului, am făcut afirmaţia că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei şi m-a pus în faţa unei situaţii imposibile, şi anume să candidez în calitate de suspect – lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aş fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învăţăturile lui Voiculescu, dar şi slugile lui din instituţiile statului, îl fac. Este un joc murdar”, explica Traian Băsescu, înainte de alegerile locale, motivul pentru care nu candidează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.