Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - FALSA demisie a lui Gabriel Oprea: ne-a trimis după FENTĂ

oprea

Gabriel Oprea a oferit un moment care a fost interpretat de mulți oameni în politică drept o retragere cauzată de dosarele pe care le are la DNA. Oprea a demisionat din funcția de președinte de onoare al UNPR și din calitatea de membru al grupului UNPR din Senat.

Citește și: ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ: Gabriel Oprea își dă demisia din UNPR

Citește și: SURSE - Dragnea către liderii PSD: ne jucăm LIBERTATEA la alegerile parlamentare

Citește și: Avion PRĂBUȘIT în Brașov

Surse din UNPR ne-au lămurit care sunt dedesubturile gestului făcut de Gabriel Oprea. În primul rând, demisia din grupul UNPR din Senat și trecerea ca senator independent, este o non-demisie. Grupul UNPR din Senat a fost dizolvat în ultima săptămână a sesiunii parlamentare, ca urmare a faptului că progresiștii nu mai au șapte oameni aleși pe listele aceluiași partid.

Drept urmare, Gabriel Oprea devenea oricum senator independent, pentru că nu mai are de unde să își dea demisia. ”S-au dus toți după fentă, ca de fapt nu e nicio demisie”, ne-au precizat surse din conducerea UNPR.

Retragere din UNPR are mai puțină legătură cu dosarele de la DNA, ci mai mult cu anumite calcule politice. Liberalii încă așteaptă un răspuns de la UNPR privind alianța sau fuziunea, dar condiția principală este ca oamenii ce nu trec filtrul de integritate al PNL să rămână în afara jocului.

Pe cale de consecință, retragerea lui Oprea nu face altceva decât să netezească drumul UNPR spre o fuziune cu PNL. Chiar și retras, Gabriel Oprea va rămâne un om cu foarte mare influență asupra UNPR, pentru că încă mai are butoane pe care știe cum să apese, iar această ”experiență” nu le strică nici liberalilor, care își vor vedea însă atins obiectivul public de a prelua un UNPR curățat și frecventabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.