Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Guvernul organizează, DE URGENȚĂ, o ședință: Ce vor discuta miniștrii / UPDATE

romaniatv.net
guvern ciolos

UPDATE "Avem deja convocată o şedinţă de Guvern, în afara programului normal, pentru luni, când vom discuta şi acest subiect. Şi apoi (...) miercuri avem din nou şedinţă de Guvern. Deci avem cadrul (...) instituţional pentru a putea lua decizii imediat ce vom avea date precise", a declarat premierul Dacian Cioloş, întrebat dacă a fost convocată o şedinţă de Guvern de urgenţă privind situaţia românilor afectaţi de cutremurul din Italia.

Cioloş a mai spus că a cerut o informare la zi a situaţiei din Italia, având în vedere că procesul de salvare nu este finalizat.

"Am solicitat Ministerului de Externe şi Ministerului Muncii să vină cu o analiză a posibilităţilor de sprijin financiar pe care îl putem acorda cetăţenilor români care lucrează acolo şi care au fost afectaţi sau rudelor celor care s-au deplasat acolo să vadă cum stau lucrurile. Avem deja mijloacele pregătite pentru repatrierea celor care au decedat acolo, în caz de nevoie. Ministerul de Externe a anunţat deja acest lucru şi vom veni (...) şi cu măsuri de sprijin pentru cei care sunt acolo spitalizaţi, care doresc să se repatrieze sau care au avut pierderi materiale şi pentru care ne gândim la un ajutor tranzitoriu până când îşi vor clarifica situaţia", a precizat Cioloş.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit unor surse guvernamentale, o şedinţă de guvern ar putea avea loc luni. Pe ordinea de zi s-ar afla mai multe ordonanţe simple rămase neadoptate. Aceleaşi surse au mai precizat pentru TVR că la Ministerul Muncii a fost cerut un punct de vedere cu privire la românii afectaţi de cutremurul din Italia.

Dacă Ministerul Muncii va propune alocarea de fonduri pentru sinistraţi, în cadrul şedinţei speciale guvernul va aproba această iniţiativă.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

De asemenea, s-a cerut un punct de vedere şi de la Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă la prânz că a fost confirmat decesul altor 2 cetăţeni români, ridicând la 10 numărul românilor care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Maricica Iosub, tânăra de 35 de ani din Botoşani care a decedat în urma seismului de miercuri, va fi repatriată luni, a declarat pentru Agerpres tatăl ei, Constantin Iosub.

El a precizat că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi adus în ţară cu o maşină mortuară. Tot atunci vor fi repatriate alte 3 persoane din Neamţ, decedate în aceleaşi condiţii. Tânăra va fi înmormântată în cimitirul din satul Avrămeni, judeţul Botoşani.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Numărul oficial provizoriu al persoanelor decedate în urma cutremurului care a afectat miercuri centrul Italiei a crescut la 290.

Din Amatrice au fost recuperate 230 de corpuri, 11 din Accumoli şi 49 din Arquato, a informat Protecţia Civilă.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.