Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Ilie Sârbu a luat caimacul

Ilie Sarbu

Liberalii îl acuza pe Ilie Sarbu ca le-a 'furat' ideea schimbarii in plen a numarului necesar de voturi pentru retinerea si arestarea unui senator.

PSD și PNL au anunțat, luni, in plenul Senatului, ca sustin modificarea Regulamentul Senatului (art.173) in sensul in care majoritatea necesara incuviintarii cererii de retinere si arestare a unui senator sa se faca in acord cu Constitutia Romania (art.76), adica cu majoritatea senatorilor PREZENTI si nu a tuturor senatorilor.

Propunerea a fost facuta initial din partea PSD de catre liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, dupa care la tribuna Senatului a urcat din partea grupului PNL senatorul Tudor Barbu, acesta din urma precizand  ca modificarea a fost discutata si aprobata in sedinta grupului PNL din Senat.

Din felul in care a decurs sedinta a reiesit faptul ca PSD a avut initiativa si ca PNL a fost pus in situatia sa aprobe solicitarea PSD. Mai mult, evenimentele puteau fi interpretate si ca PNL a ajutat indirect PSD sa isi spele imaginea dupa votul in cazul Dan Sova.

Chestionati cu privire la aceste lucruri, inclusiv intrebati de ce au vrut sa modifice in plen o situatie reclamata la CCR si astfel sa lase Curtea fara o parte din obiectul sesizarii, o serie de senatori liberali au explicat urmatoarele:

Sesizarea la CCR a fost facuta in prima faza deoarece PNL nu era sigur de faptul ca PSD ar fi sustinut modificarea Regulamentului Senatului. PNL a vrut sa foloseasca decizia CCR ca un mijloc de presiune la adresa PSD.

Grupul PNL din Senat a discutat, luni, in sedinta, despre anuntarea in plen a propunerii PNL de modificare a Regulamentului, insa Ilie Sarbu ar fi aflat de acest lucru, a luat cuvantul in plenul Senatului si le-a luat fata liberalilor.

Ca dovada in sprijinul acestui lucru, liberalii au sustinut ca Ilie Sarbu nu a venit cu o modificare clara, in timp ce ei au furnizat acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.