Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Începe epurarea: Dragnea și Tăriceanu dau startul la marea împărțeală

Coaliția de guvernare se vede scăpată din menghina protestelor de stradă, iar liderii coaliției și-au adus aminte că sunt la guvernare. După două luni în care mulți dintre ocupau încă posturile râvnite de oamenii PSD sau ALDE, începe marea epurare și împărțeala pentru oamenii din partid.

Citește și: Culisele invitării UDMR la guvernare. Ce anume sperie tandemul Dragnea-Tăriceanu

Citește și: După ce i s-a cerut demisia, Clotilde Armand lansează contraatacul în USR

Surse politice convergente ne-au precizat că s-a ajuns la un acord în cadrul coaliției de guvernare și vor începe schimbările șefilor de deconcentrate și alte instituții aflate în subordinea Guvernului, din teritoriu.

Conform surselor noastre, algoritmul după care se va face împărțeala constituție un raport de 1 la 8. Mai precis, la o funcție dată către ALDE, cei de la PSD primesc 8 funcții în teritoriu.

Centrul dă mână liberă teritoriului și nu se implică foarte mult în numiri. Fiecare lider politic județean este așteptat să vină cu propuneri la centru și doar dacă vorbim despre nume extrem de controversate, care ar putea afecta politic coaliția, doar atunci centrul se va implica și va genera un refuz.

De asemenea, Guvernul va continua acțiunea de schimbare a prefecților. La ultima ședință de Guvern a fost schimbat un lot de prefecți, dar urmează ca această acțiune să continue, până în momentul în care toate județele vor fi garnisite cu oamenii PSD-ALDE, cu excepția județelor din secuime, acolo unde funcția de prefect ar putea pleca spre UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.