Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Iohannis devine panzer: schimbare în laboratoarele Cotroceniului

iohannis

În laboratoarele de la Cotroceni se pregătesc mutări interesante ale președintelui Klaus Iohannis și, pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare, acestea vor ieși la iveală. După ce v-am informat că Iohannis a decis să devină jucător (Detalii AICI), acum STIRIPESURSE.RO a aflat și următorii pași de dans ai cuplului Iohannis-PNL.

Citește și: PNL dă o lovitură de imagine: Medic celebru, pe listele de la parlamentare

Citește și: Lideri PDL și oameni de la Cotroceni implicați în Mega-Dosarul Jafului de la Loteria Română

În ultimele zile, președintele Klaus Iohannis a avut o schimbare radicală de discurs cu intervenții în viața politică, dar și în scandalurile momentului. Declarațiile prin care îi cere lui Cioloș să exprime o poziție politică, dar și raportarea la problema plagiatului, în plin scandal Kovesi, ne arată un președinte care a început să joace.

Surse liberale ne-au explicat că această strategie a președintelui va continua, iar miza o reprezintă formarea Guvernului după alegerile parlamentare. Iohannis este hotărât să nu dea sub nicio formă Guvernul celor de la PSD și face tot ce depinde de el ca acest lucru să nu se întâmple.

Klaus Iohannis nu doar că își coordonează mesajul cu cei de la PNL, dar a devenit inițiatorul mesajelor. ”Avem anumite mesaje pe care doar prin vocea președintelui le putem da greutate. El ne va transmite temele mari în această campanie electorală”, ne-au explicat surse din PNL.

Scopul acestei strategii este ca în final Iohannis să fie perceput de electorat ca un actor politic cu greutate, pentru că odată ce va refuza Guvernul celor de la PSD, războiul este gata să înceapă. Cu un Iohannis letargic și absent de pe scena politică, un astfel de război avea șanse minime de reușită.

De asemenea, surse din PNL ne-au explicat că președintele Klaus Iohannis este decis să joace pe toate fronturile alături de PNL și în curând va fi declanșat atacul la Liviu Dragnea. Președintele va transmite mesaje prin care va lăsa de înțeles că România ar avea mult de suferit pe plan cu un premier condamnat, aceasta fiind pregătirea pentru refuzul din decembrie.

Totodată, sursele noastre arată că liberalii și Iohannis îl vor avea de partea lor și pe Dacian Cioloș, cel care nu va intra în PNL până la parlamentare, dar care este foarte posibil să ajungă în partid după aceea, mai ales dacă există premisele unui guvern de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.