Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Joc al nervilor în PNL, înainte de Congres

portalsm.ro
sah

Liberalii se pregătesc de Congres, iar competiția internă va fi una foarte dură. La prima vedere, vechiul PNL pare că pleacă în avantaj, atât la nivel organizatoric, dar și la nivel de susținere a unui candidat.

Citește și: Raluca Turcan, declarație ULUITOARE: PNL-USR, alianță sau fuziune

Citește și: Nicuşor Dan nu se lasă 'cucerit': După Gorghiu, o refuză şi pe Turcan

Ludovic Orban este principalul favorit la postul de președinte al PNL-ului unificat, dar asta nu înseamnă că cei din vechiul PDL nu încearcă să facă jocurile pentru a încerca să câștige bătălia de la Congres.

Surse din PNL ne-au explicat că în aceste zile se duce un joc al nervilor în interiorul partidului. Cei din vechiul PDL lansează propuneri care nu au menirea de a se concretiza, dar care pot stârni discuții în interiorul partidului și mai cu seamă în tabăra vechiului PNL.

Propunerea de a-l aduce pe Dacian Cioloș în partid sau alința/fuziunea cu USR reprezintă astfel de baloane de încercare, ne-au precizat surse din PNL. Vechii liberali au fost, mai degrabă, susținători ai lui Dacian Cioloș și favorabili unei relații cu USR, în timp ce vechiul PDL a respins aceste variante.

În aceste condiții, propunerile ating mai degrabă aripa vechiului PNL, cu scopul de a-i diviza pe aceștia în vederea Congresului. Surse din PNL ne-au explicat că nici una dintre variante nu se pot pune în aplicare, în mod rațional.

PNL își va organiza un Congres al cărui rol este să finalizeze fuziunea dintre vechiul PNL și vechiul PDL. Așadar, este aproape imposibil ca în acest Congres să se mai ajungă la încă o fuziune, cea cu USR. Singura posibilitate pentru liberali este un protocol de colaborare parlamentară cu USR, dar acest lucru nu constituie o mare miză, cele două partide fiind în opoziție au deja o colaborare strânsă pe proiecte punctuale.

Cât despre varianta Dacian Cioloș, o candidatură a acestuia ar necesita o derogare de la Statut, pentru că fostul premier nu are vechimea suficient de mare în partid. O astfel de derogare ar trebui să treacă de un vot în interiorul partidului și nu există o masă critică care să asigure voturile necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.