Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Jocul la două capete al lui Traian Băsescu

Liviu Dragnea și ALDE flutură pe scena politică moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cioloș, dar în Parlament cele două partide nu au numărul de voturi necesare pentru a pica Guvernul.

Citește și: Planul PSD: Un Cioloș fără puteri. Ultimele negocieri și calcule pentru moțiunea de cenzură

În acest moment, Traian Băsescu care păstorește armata ALDE+PMP, o armată de 42 de parlamentari și o eventuală moțiune ar trece cu ajutorul său. O alianță PSD-ALDE-PMP ar fi suficientă pentru a dărâma Guvernul, însă Băsescu știe că toți are așii în mânecă.

Pentru PSD-ALDE mai există și varianta să îi convingă pe neafiliații din Parlament, care, alături de UDMR, ar putea constitui o majoritatea care ar dărâma Guvernul. Pentru PSD-ALDE acest lucru ar însemna să negocieze cu fiecare parlamentar independent în parte și asta implică îndeplinirea unor dorințe ale acestora.

Surse din PMP ne-au explicat că Traian Băsescu își dorește să joace foarte bine această carte. ”Noi nu ne opunem din start dărâmării Guvernului, care nu a performat, dar nici să dăm joc Guvernul doar de dragul de a-l da nu o vom face. Ăsta nu e un lucru pe care îl facem că s-a enervat Dragnea”, ne-au precizat sursele noastre.

Poziția precaută a PMP ascunde însă adevăratul joc al lui Traian Băsescu. Politician cu experiență, Băsescu știe că există o viață înainte de alegeri și o alta după alegeri. Astfel, fostul președinte vrea să testeze foarte bine terenul, înainte de a colabora cu o tabără sau alta.

Traian Băsescu își dorește să aibă ușile deschise și după alegerile parlamentare, tocmai de aceea numai în cazul unei oferte de nerefuzat va juca alături de PSD sau de PNL, altfel va rămâne simplu spectator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.