Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Jocuri politice încinse la CCR: cazul Dragnea a scindat Curtea

CCR

Judecătorii de la Curtea Constituțională judecă din nou contestația Avocatului Poporului la Legea 90/2000, cea care nu le permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern. Miza cea mare este Liviu Dragnea, cel care nu a putut deveni premier din cauza condamnării în Dosarul ”Referendumul”.

Citește și: Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

La precedentele trei termene, judecătorii au amânat judecarea acestei spețe, despre care președintele CCR, Valer Dorneanu, spunea că este ”cea mai grea” și explica că există o presiune uriașă asupra judecătorilor Curții Constituționale.

Surse din cadrul Curții Constituționale ne-au explicat că totul este un joc politic. În cadrul Curții s-au format două tabere, dar niciuna nu poate obține o majoritate clară pentru a-și impune voința.

Jocurile politice din interiorul Curții au creat tensiune și în rândul judecătorilor și chiar dacă fiecare speră că atingă majoritatea dorită, sursele noastre susțin că este foarte probabilă o nouă amânare.

Un element interesant este absența unuia dintre judecătorii CCR, la ședința publică de judecată. Este vorba despre Maia Teodoroiu.

În absența acesteia, este foarte greu de obținut o majoritate, pentru că rămân doar opt judecători. Mai degrabă vom avea egalitate de voturi și, pe cale de consecință, o nouă amânare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.