Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Lupta internă din PNL, subiect fierbinte la Colegiul Director al PDL

pdl

PDL și-a convocat Colegiul Director pentru sâmbătă, 20 decembrie. Această ședință a democrat-liberalilor vine la doar două zile după ce partenerii de la PNL își vor alege noul președinte.

Surse din PDL ne-au explicat că în ședința Colegiului Director unul dintre punctele principale va fi alianța cu PNL și pașii care trebuie urmați în continuare. Oamenii lui Vasile Blaga gândesc o strategie prin care PNL să nu-i poată copleși în anul 2015.

În anul 2015 vor avea loc alegeri interne în județe, pentru stabilirea dominației. Până acum se vorbea de un punctaj în urma căruia să conducerea județeană să revină fie PNL, fie PDL, în funcție de un algoritm, în care să conteze forța aleșilor. Adică, fiecărei funcții i se va atribui un punctaj (de ex: un parlamentar înseamnă 20 de puncte, un președinte de CJ -30 de puncte etc), iar la final se trage linie.

Ei bine, se pare că cei din PDL și-au făcut niște calcule și nu ies prea bine din această socoteală. Tocmai de aceea, cei de la PDL și-ar dori să stabilească o strategie de atac, în urma căreia să ajungă la paritate cu PNL în toată țara.

Lupta internă din PNL va fi un subiect fierbinte în ședința Colegiului Director al PDL. Toți liderii așteaptă opinia lui Vasile Blaga și abia apoi se vor poziționa, în funcție de ce va spune acesta.

Un alt subiect delicat în ședința PDL va fi o primă analiză internă a rezultatului alegerilor prezidențiale. Euforia a trecut, iar acum se va trece la analize mai aprofundate. Vor fi vizate rezultatele din primul tur, acolo unde votul a fost politic, iar Klaus Iohannis a obținut un scor sub așteptări.

Trebuie menționat că această luptă dintre PNL și PDL pentru dominația pe județe are bătaie pe termen lung. În funcție de cine se va impune în această bătălie, acela va avea șanse mai mari la alegerile locale și parlamentare din 2016.

Dacă se va schimba și legea electorală, iar numărul de parlamentari va fi micșorat, atunci bătălia va deveni cu adevărat crâncenă, pentru că noul PNL are șanse mari să obțină majoritatea parlamentară în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.