Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Mizele atacului neașteptat la Tăriceanu: cauza IMPLOZIEI din ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Ziua de luni a fost una neagră pentru Călin Popescu Tăriceanu, care s-a văzut ciuruit politic atât de liberali, cât și de lideri din interiorul propriului partid, chiar în plenul Senatului.

De dimineață, Tăriceanu a aflat că liderul tineretului ALDE, Ionuț Negoi, a plecat la PNL împreună cu o bună bucată din organizație, ceea ce a constituit o lovitură majoră, venită chiar înainte de alegeri.

Citește și: DEMISIE de răsunet în ALDE: liderul tineretului și membri din organizație pleacă la PNL

Loviturile pentru Tăriceanu nu s-au terminat aici. În ședința din plenul Senatului, senatorul ALDE, Vasile Nistor, l-a atacat frontal pe Tăriceanu și i-a cerut demisia pentru problemele pe care le are la DNA.

Citește și: REVOLTĂ în ALDE: Un lider al partidului îi cere DEMISIA lui Călin Popescu Tăriceanu

"Îmi pare rău că nu este domnul preşedinte Tăriceanu (în sala de şedinţă - n.r.). Domnule Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală faţă de România să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât sunteţi acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. În orice ţară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalţi. Ca preşedinte al Senatului, ar trebui să daţi dovadă de consideraţie şi respect pentru românii care v-au votat şi v-au acordat încrederea", a spus Nistor, de la tribuna Senatului.

Surse politice convergente ne-au explicat că acest atac nu este unul întâmplător. După cum era de așteptat, Vasile Nistor și-a negociat deja trecerea la PNL, dar nu va pleca singur. El va mai trage însă 3-4 parlamentari ALDE, care vor fi înregimentați la PNL.

Surse din ALDE ne-au explicat că Vasile Nistor a ales această cale pentru că nu mai avea loc pe listele ALDE de la Bacău. Aici există un singur loc eligibil, iar conducerea partidului l-ar vrea în Parlament pe un primar tânăr, care este deja la al treilea mandat. Văzându-se dat la o parte, Nistor a negociat o trecere la PNL și tot atacul, de ieri, din Senat, a fost coordonat cu liberalii. Încă de dimineață, reporterii STIRIPESURSE.RO au fost atenționați că ”urmează ceva foarte interesant în Senat”.

Mutarea nu este văzută cu ochi bun în PNL. Surse din partid ne-au precizat că sosirea lui Vasile Nistor, dar și a altor 3-4 parlamentari complică alcătuirea listelor cu locuri eligibile pentru liberali. ”Unde îi mai punem și pe ăștia? Zici că ne pregătim să luăm 40% și importăm că nu avem suficienți oameni”, ne-au precizat surse liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.