Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Motivele pentru care Klaus Iohannis a REFUZAT-O pe Sevil Shhaideh

www.aktual24.ro
Iohannis 1 Decembrie

În lumea politică se joacă pe muchie de cuțit, iar președintele Klaus Iohannis a devenit jucător în războiul cu PSD și Liviu Dragnea. Oficial, președintele nu a motivat decizia de a o refuza pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier, dar în cercurile apropiate, Iohannis și-a făcut cunoscută poziția.

Citește și: SURSE - Klaus Iohannis, decizie în privința desemnării premierului

Surse politice la vârf ne-au precizat că președintele Klaus Iohannis a avut motive întemeiate să o refuze pe Sevil Shhaideh. Unul dintre motivele invocate de președinte a fost cel legat de securitatea națională și riscul pe care Shhaideh și soțul acesteia îl reprezentau pentru o țară membră NATO.

Aceleași surse politice ne-au precizat că președintele a fost deranjat și de jocul făcut de Liviu Dragnea în cazul Sevil Shhaideh. El consideră că Dragnea a călcat în picioare toate prevederile statutare ale PSD și s-a dus la Cotroceni cu un ”cec în alb”, încercând să impună un ”om de paie” în funcția de premier. În tot acest joc politic, președintele a preferat să refuze prima propunere, tocmai pentru a nu lăsa un ”om de paie” la Palatul Victoria.

În ciuda a ceea ce se știa public, se pare că președintele le-a motivat în scris liderilor ALDE și PSD care au fost motivele pentru care a respins-o pe Sevil Shhaideh. Un consilier al președintelui le-ar fi trimis celor doi lideri politici o scrisoare prin care explica motivele respingerii, așa că, în ciuda unor explicații publice, liderii celor două partide știau care au fost resorturile președintelui.

Cât despre noua propunere de premier, Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis s-a arătat favorabil propunerii, pentru că Liviu Dragnea a preferat să îl treacă pe acesta prin votul colegilor de partid, ceea ce este mult mai normal din punct de vedere politic decât să mergi pe ideea unui ”cec în alb”. Chiar și așa, președintele preferă un moment de respiro și nu se va grăbi să anunțe decizia pentru desemnarea premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.