Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Mutări interesante în dosarul de plagiat al Laurei Codruța Kovesi

teza kovesi doctorat

O serie de mutări interesante vor avea loc săptămâna viitoare în scandalul legat de plagiatul Laurei Codruța Kovesi. Solicitarea de verificare a lucrării, depusă de cei de la GRAUR, a fost înregistrată oficial la Universitatea de Vest din Timișoara.

Surse din mediul academic au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că începând de săptămâna viitoare, luni, se vor pune în mișcare lucrurile. Luni se va întruni conducerea Universității de Vest, care va analiza solicitarea celor de la GRAUR.

Pentru că Laura Codruța Kovesi și-a obținut doctoratul tocmai la Universitatea de Vest din Timișoara, conducerea Universității ar opta pentru o altă variantă de lucru. Conform surselor noastre se va merge pe soluția constituirii unei comisii tehnice formate din specialiști în drept de la mai multe universități din România.

Schimb de focuri cu mai multe victime în Michigan

Conducerea UVT va face o cerere în acest sens, iar universitățile își vor trimite cei mai buni oameni din domeniu pentru a analiza teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

O altă mutare interesantă va fi făcută de UVT. Conducerea intenționează să trimită o adresă oficială către Parchetul General prin care vor solicita să li se spună în ce stadiu se află ancheta la autodenunțul depus de Sebastian Ghiță și mai ales dacă o cercetare științifică nu se suprapune cumva peste cercetările procurorilor.

Ambasadorul Rusiei, AVERTISMENT pentru România: O flotă NATO în Marea Neagră va aduce tensiuni

În cazul în care Parchetul va răspunde că cercetarea UVT se suprapune cu ancheta procurorilor, orice demers al Universității va fi stopat. Conform legii, atunci când procurorii investighează un caz, orice altă anchetă a unei instituții a statului încetează de drept.

Sunt mutări interesante, dar cel mai important aspect este faptul că nu vom avea parte de un verdict prea curând în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Până se va constitui comisia tehnică și până vom avea un verdict va dura, iar dacă ancheta merge la Parchetul General, atunci cu siguranță o soluție nu va veni prea curând.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului general al României să rezolve cu celeritate acest caz și să ofere cât mai rapid răspunsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.