Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - O decizie crucială la PNL

negocieri

Liberalii încep să se gândească la anul electoral 2016 și pentru că acum sunt pe val în sondaje, deciziile pe care le vor lua acum sunt cruciale pentru modul în care vor aborda primul test electoral, alegerile locale.

Surse din PNL ne-au explicat că în cadrul Consiliului Național de la începutul lunii mai se va stabili procedura prin care vor fi desemnați candidații partidului la alegerile locale.

Imediat după Consiliul Național, doritorii din fiecare localitate își vor anunța intenția în fața partidului. Este de așteptat ca în fiecare localitate să vină un om din vechiul PNL și un om din vechiul PDL.

Până în luna septembrie fiecare candidat, care a fost acceptat de structurile de conducere din plan local, are posibilitatea de a organiza acțiuni de promovare în plan local.

În luna septembrie se vor organiza sondaje locale în urma cărora vor fi desemnați candidații. O mențiune importantă: primarii în funcție au întâietate, dar și aceștia vor intra în sondajele partidului pentru a se vedea dacă mai sunt doriți de comunitatea din care fac parte.

În cazul în care într-o anumită localitate cei doi candidați au o favorabilitate asemănătoare în sondaje, atunci cei doi vor mai avea răgaz o perioadă să își facă campanie în plan local și abia apoi va fi desemnat candidatul final.

La București va fi puțin diferită situația. Aici, liberalii vor începe mai întâi sondajele, pentru a se vedea cum stă partidul și abia apoi vor desemna candidatul, pentru că există mai mulți doritori. Dacă procentul de favorabilitate al PNL este mare, atunci va fi susținut un candidat vedetă, iar dacă lupta este strânsă va fi numit un candidat cu aptitudini de organizare.

Evident, tot acest proces va da naștere la tensiuni enorme în teritoriu. În zonele unde atât vechii liberali, cât și vechii democrat-liberali au pretenții, acolo vor fi punctele sensibile, pentru că partidele se vor înfrunta deschis. Marea teamă a liberalilor este ca în urma acestor tensiuni anumiți candidați, care simt că pierd cursa internă, să nu fugă spre un alt partid, care îi asigură candidatura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.