Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - O ședință neplăcută pentru Vasile Blaga, în vechiul PDL

blaga

Liderii vechiului PDL se vor reuni în ședința Colegiului Director, înainte de a merge în fața Biroului Permanent Național al marelui PNL. În plin scandal de corupție, liderii PDL trebuie să ia o serie de decizii importante, tocmai în ceea ce privește corupții din partid sau viitorii clienți ai DNA.

Pe ordinea de zi informală a ședinței PDL se va regăsi un punct extrem de sensibil: modificarea statutului, pentru a-i arde pe corupții aflați în diferite faze ale urmăririi penale. Aici, cei de la PDL au o problemă mare cât casa, având în vedere că vântul dinspre DNA bate tocmai spre foștii oameni ai lui Traian Băsescu.

Deși nu s-a început urmărirea penală pe numele lui Vasile Blaga, la DNA au fost depuse cel puțin 3 denunțuri, iar procurorii îl pot chema oricând pentru lămuriri sau chiar mai mult. Și din acest motiv, cei din vechiul PDL încearcă umble cu grijă la viitoarele prevederi statutare, pentru că Vasile Blaga este doar vârful de lance, în situația sa fiind mai mulți grei ai PDL.

Un alt punct sensibil pe ordinea de zi a Colegiului Director de la PDL va fi situația datoriilor din teritoriu. La PDL s-a produs o descentralizare a filialelor județene, care s-au administrat în regim propriu. Cumulat, nivelul datoriilor se învârte în jurul sumei de 3 milioane de euro, la fel ca și în vechiul PNL.

Surse din vechiul PDL ne-au explicat că rămâne de văzut dacă vor fi abordate direct conflictele majore din sânul noului PNL. Bucureștiul, Gorjul, dar și alte organizații stau pe un butoi cu pulbere, din cauza războiului dintre co-președinții PDL și PNL din teritoriu.

La București, poziția lui Blaga a fost clară: a îndemnat-o pe Anca Boagiu să nu cedeze un pas în fața lui Teodor Atanasiu. De altfel, surse din PDL susțin că democrat-liberalii au dat foc fuziunii cu PNL cu acordul lui Vasile Blaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.