Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - O variantă de Guvern discutată în noul PNL

negocieri

Liderii noului PNL fac planurile pentru eventualitatea în care vor reuși să dărâme actualul Guvern, iar ei vor deveni vioara întâi din Parlament.

Surse din PNL ne-au explicat că s-a agreat o formulă de Guvern semi-tehnocrat, în care PNL să fie partidul cel mai mare, dar se caută soluții pentru ca partidul să nu deconteze foarte mult o guvernare până la alegerile din 2016.

Liderii noului PNL agrează un Guvern din care vor face parte 4-5 tehnocrați, dar nu în funcțiile cheie (Interne, Finanțe etc.) Partea leului la ministerere grele și-o vor tăia vechii liberali, aceasta fiind condiția pentru a accepta sprijinirea lui Cătălin Predoiu de la PDL pentru funcția de prim-ministru.

Deocamdată se vorbește cine NU intră în Guvern: nu vor intra foștii miniștri ai USL și ai guvernării Boc, dar nici cei doi lideri, Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

În ceea ce privește susținerea pentru viitorul Guvern PNL, liberalii speră să meargă pe modelul Tăriceanu. Un Guvern minoritar, dar care să aibă susținere în Parlament. Evident, aceasta este o variantă de lucru, pentru că toate calculele vor fi decise în momentul în care se va negocia majoritatea din Parlament, care îl dă jos pe Victor Ponta.

În ceea ce privește teritoriul, liberalii vor respecta majoritățile din interiorul partidului. Acolo unde vechii liberali au majoritate vor deține și prefectul, iar acolo unde PDL are majoritate vor avea și prefectul. Pe același algoritm se vor împărți și funcțiile în administrație.

Citește și: SURSE - Vechii liberali au încălecat PDL: cum se face împărțeala în teritoriu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.